Vi utökar vårt sortiment av FSC®-certifierade produkter.

2011 var vi en av de första kökstillverkarna som tilldelades FSC®-märket. FSC står för Forest Stewardship Council och är ansedd internationell certifieringsorganisation vars märke ges till dem som uppfyller FSC-standarden. FSC är en garanti för ansvarsfull avverkning, och organisationen hjälper till att förbättra levnadsförhållanden för den lokalbefolkning som bor i skogsområden runt om i världen.

I dag görs alla våra bänkskivor i massivt trä och i princip alla luckor av FSC-certifierat trä. Så när du väljer ett av våra kök kan du vara trygg med att det är tillverkat av material från ansvarsfulla källor.

Ingen extra kostnad för våra kunder.

Vi är en stor aktör i köksbranschen och har ett ansvar för att våra produkter tillverkas på ett sätt som tar hänsyn till människor och miljö.


Alla våra bänkskivor i massivt trä är FSC-certifierade, så det var ett väldigt naturligt steg för oss att även göra detta till standard för våra köksfronter. Och det gör vi utan att det blir några extra kostnader för våra kunder. Med våra FSC-märkta produkter gör vi ett aktivt val för att göra hållbarhet till en självklarhet när man ska skaffa ett nytt kök, badrum eller garderob.

Läs mer om FSC

Vi har erhållit det danska Inomhusklimatmärket för ett bra inomhusklimat.

Vi har ett brett testprogram för våra produkter som även har tilldelats det danska Inomhusklimatmärket. Det säkerställer ett bättre inomhusklimat när du väljer att köpa ditt nya kök, badrum eller garderob från oss.

Inomhusklimatmärket anger krav för produktens påverkan på luftkvaliteten och skiljer sig därför från miljömärkningar som den nordiska miljömärkningen Svanen. Den ställer i högre grad krav på tillverkning och bortskaffning, och i mindre grad krav på produktens påverkan på inomhusklimatet under daglig användning.

Klimatmärkta produkter för inomhusanvändning garanterar att alla material som används har genomgått omfattande tester gällande avgasning, utsläpp till luften samt irritationsfaktorer.

Läs mer om det danska Inomhusklimatmärket

Vill du veta mer om FSC®?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du behöver veta mer om hur vi använder FSC-certifierade produkter.

Vår kvalitetssäkringsavdelning

Laila Holm Pedersen, kvalitetssäkring

Tel: +45 20 98 44 20
E-post: lhp@kvik.com

Representant för Forest Stewardship Counsel

Loa Dalsgaard Worm

Tel: +45 28 78 08 19.
E-post: loa@fsc.dk