På Kvik har hållbarhet högsta prioritet.

Kviks dörrar må ha olika design, men de har en sak gemensamt - de är alla tillverkade av certifierat trä och andra kontrollerade material. Vi använder oss av två olika globala certifieringsorgan, FSC® och PEFC™, som arbetar för att främja ett miljöanpassat, socialt fördelaktigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Med våra certifierade produkter tar vi ett aktivt steg i riktning mot att göra hållbarhet till en självklarhet när du handlar kök, badrum eller garderob.

Producerad med nästa generation i åtanke.

Det behövs bara en blick, en beröring - och du förstår varför så många köksköpare fortfarande svär vid bänkskivor i massivt trä.

En varmare och naturligare atmosfär får du helt enkelt inte med något annat material. Och du kan glädja dig åt att varje träbit i din bänkskiva kommer från certifierat skogsbruk. Det innebär att både flora och fauna skyddas optimalt, att nya träd planteras i (minst) samma takt som fullvuxna träd avverkas - och att skogsarbetarna får en skälig lön och säkra arbetsförhållanden.

Vi har erhållit det danska Inomhusklimatmärket för ett bra inomhusklimat.

Vi har ett brett testprogram för våra produkter som även har tilldelats det danska Inomhusklimatmärket. Det säkerställer ett bättre inomhusklimat när du väljer att köpa ditt nya kök, badrum eller garderob från oss.

Inomhusklimatmärket anger krav för produktens påverkan på luftkvaliteten och skiljer sig därför från miljömärkningar som den nordiska miljömärkningen Svanen. Den ställer i högre grad krav på tillverkning och bortskaffning, och i mindre grad krav på produktens påverkan på inomhusklimatet under daglig användning.

Klimatmärkta produkter för inomhusanvändning garanterar att alla material som används har genomgått omfattande tester gällande avgasning, utsläpp till luften samt irritationsfaktorer.

Läs mer om det danska Inomhusklimatmärket

Vill du veta mer om FSC®?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du behöver veta mer om hur vi använder FSC-certifierade produkter.

Vår kvalitetssäkringsavdelning

Dennis Frank Brokholm, kvalitetssäkring

Tel: +45 20 98 44 12
E-post: dbr@kvik.com

Representant för Forest Stewardship Counsel

Loa Dalsgaard Worm

Tel: +45 28 78 08 19.
E-post: loa@fsc.dk 

Vill du veta mer om oss och våra hållbarhetsambitioner?