På Kvik har hållbarhet högsta prioritet.

Kviks fronter kan ha lite olika design. Men de har en sak gemensam och det är att de alla är FSC®-certifierade. FSC står för ”Forest Stewardship Council®” – en global certifiering som stödjs av gröna och sociala organisationer som samarbetar omkring hållbart skogsbruk med respekt för ekonomiska, sociala och miljömässiga intressen.

Med våra FSC-märkta produkter gör vi ett aktivt val för att göra hållbarhet till en självklarhet när man ska skaffa ett nytt kök, badrum eller garderob.

Producerad med nästa generation i åtanke.

Det räcker med att se den eller känna på den för att du ska förstå varför så många väljer bänkskivor av massivt trä för sina kök.

Det går helt enkelt inte att få en varmare och mer naturlig atmosfär från något annat material. Och du kan glädja dig åt att varje träbit i din bänkskiva kommer från en FSC®-certifierad skog. Det innebär att både flora och fauna skyddas på bästa möjliga sätt, nya träd planteras i (som minst) samma takt som de fullvuxna träden fälls – och alla skogsarbetare får en rättvis lön och har säkra arbetsvillkor.

Läs mer om FSC

Vi har erhållit det danska Inomhusklimatmärket för ett bra inomhusklimat.

Vi har ett brett testprogram för våra produkter som även har tilldelats det danska Inomhusklimatmärket. Det säkerställer ett bättre inomhusklimat när du väljer att köpa ditt nya kök, badrum eller garderob från oss.

Inomhusklimatmärket anger krav för produktens påverkan på luftkvaliteten och skiljer sig därför från miljömärkningar som den nordiska miljömärkningen Svanen. Den ställer i högre grad krav på tillverkning och bortskaffning, och i mindre grad krav på produktens påverkan på inomhusklimatet under daglig användning.

Klimatmärkta produkter för inomhusanvändning garanterar att alla material som används har genomgått omfattande tester gällande avgasning, utsläpp till luften samt irritationsfaktorer.

Läs mer om det danska Inomhusklimatmärket

Vill du veta mer om FSC®?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du behöver veta mer om hur vi använder FSC-certifierade produkter.

Vår kvalitetssäkringsavdelning

Dennis Frank Brokholm, kvalitetssäkring

Tel: +45 20 98 44 12
E-post: dbr@kvik.com

Representant för Forest Stewardship Counsel

Loa Dalsgaard Worm

Tel: +45 28 78 08 19.
E-post: loa@fsc.dk