Komposit

Om du använder köket ofta och behöver en bänkskiva som klarar lite av varje kan komposit vara lösningen för dig. Då får du nämligen en bänkskiva som enkelt kan skräddarsys efter ditt kök. Kompositens yta är dessutom motståndskraftig mot både smuts och bakterier.

Vad är komposit?

Komposit är ett mycket tåligt material som består av 95 % kvarts och är lika hårt som granit. Och eftersom en kompositbänkskiva inte består av ren natursten får du fler möjligheter att sätta en personlig prägel på ditt kök.

Fördelar med en bänkskiva i komposit

Eftersom komposit framställs av kvarts och harts som utsätts för mycket högt tryck har materialet flera särskilda fördelar:

  • Reptålig yta
  • Lätt att rengöra och underhålla
  • Motståndskraftigt mot fläckar

Rengöringsanvisning för din bänkskiva

Det är lätt att rengöra en kompositbänkskiva och det finns rengöringsprodukter som är särskilt avsedda för detta. Vid svåra fläckar kan du använda en skurkräm avsedd för komposit. Var dock uppmärksam på att du inte ska använda rengöringsmedel som har ett pH-värde över 12, till exempel klorin, ugnsrengöring och fettborttagare.

En kompositbänkskiva är robust, men klarar inte hög värme eller temperaturväxlingar mellan kallt och varmt. Därför bör du ta fram grytunderlägg när du tar ut lasagnen ur ugnen.

Köksrengöring