Så här håller du köket rent

Vi har massor av goda råd om optimal rengöring och skötsel av ditt kök.

Rengöring av köket är en av de sysslor som man inte kommer ifrån. Det är kanske inte jättekul, men det känns underbart efteråt när du ser på de rena, glänsande ytorna. Och jobbet kan bli roligare om du väljer din favoritspellista som bakgrundsmusik till arbetet. Här är våra bästa tips för hur du håller köket rent, snyggt och välskött – men det upp till dig att välja ditt soundtrack. Ett tips är annars den här spellistan sammanställd av The Kitchn. 

Välj dina ytor med omsorg

Det är värt att tänka lite på städning och rengöring när du ska välja ditt kök. Om du inte älskar att lägga massor av tid och arbete på att städa, ska du se till att välja material som är avvisande mot fingeravtryck och fläckar och som minimerar rengöringsbehovet.

Laminat och komposit är material som är lätta att hålla rena. Flottiga fingeravtryck och fläckar kan enkelt tas bort med en ren, fuktig trasa. Samtidigt blir repor och fläckar mindre synliga på en bänkskiva som har en yta med lite struktur.

Tips och tricks för rengöring i köket

Vi har samlat några tips och tricks från våra köksexperter för att göra städarbetet i köket enklare.

Förläng kökets livslängd

Skydda ytorna i ditt kök genom att använda rengöringsmedel som inte är för starka.

Använd milda syrabaserade rengöringsmedel mot kalkavlagringar i området runt diskhon. Använda varsamma tvålbaserade produkter mot fett och proteiner när du rengör köksluckor, bänkskivor och handtag.

Använd en mjuk trasa i bomull eller mikrofiber för att hålla ytorna rena och undvika repor.

Gör rengöringen enkel

Vi har tagit fram en serie rengöringsprodukter som gör rengöringen och skötseln av köket till en enkel match. Serien innehåller oljor, poleringsmedel samt rengöringsmedel för olika ytor. Produkterna rengör och skyddar ditt kök så att du kan bevara materialens vackra utseende och funktionalitet. Du hittar produkterna i din lokala Kvik-butik. 

Hitta din närmaste Kvik-butik här