Vilka är vi?

Om oss.

Vår historia inom dansk design.

Hos Kvik utmärker vi oss genom att sälja stilrena kök, badrum och garderober i dansk design, till överraskande låga priser. Vi tycker att alla har rätt till ett elegant och gediget kök och hem, och att det ska vara lika lätt att designa och köpa din lösning hos oss som att sno ihop en omelett.

Det här är en övertygelse som vi har haft redan från starten. 1983 grundades Kvik av Knud Boel Troelsen i hjärtat av Jylland, Danmark. Den driftige entreprenören hade i åratal hört sina kunder klaga på köksbranschens långa leveranstider, usla service, ineffektiva rådgivning och förstås alltför höga priser.

Knud ansåg, med rätta, att det måste kunna göras bättre. Kunderna hade tröttnat på den krångliga köksupplevelsen och ville i stället ha flexibilitet, kvalitet och tillgänglighet. Och det visade sig Knud kunna leverera.

Kvik föddes och utlovade material i högsta kvalitet, överkomliga priser och snabba leveranstider – exakt samma löften som vi står för idag. Vi har adderat ett extra fokus – hållbarhet – vilket är viktigt för både oss och våra kunder. Vår egna produktion blev koldioxidpositiv 2021, och vi hoppas kunna vara koldioxidpositiva över hela produktionslinjen till 2025. Läs mer om vår hållbarhetsresa här.

-- vi står fast vid våra övertygelser.

Innovation, enkelhet, transparens och skönhet. Det här är våra kärnvärden som kännetecknar alla våra kök, badrumsmöbler eller garderober som lämnar vårt lager och kommer till ditt hem.

Vi anser fortfarande att alla har rätt till ett vackert hem – och gör vårt bästa för att varje dag förverkliga den visionen.

Därför ska du välja Kvik

Kviks tidslinje.

1983 – Våra första butiker öppnar i Danmark

1999 – Vi börjar växa i Skandinavien, först i Sverige och därefter i Norge och Finland 2002

2005 – Nederländerna och Belgien ansluter sig

2007 – Frankrike och Spanien följer efter 2007

2011 – Vi reser längre bort, till Färöarna, Island och Thailand

2021 – Vi landar på den tyska marknaden

Fakta om Kvik.

  • I dag har vi mer än 180 butiker i 13 länder
  • Och ca 1 200 medarbetare som säljer våra kök, badrum och garderober i dansk design
  • 240 av dessa jobbar på vårt huvudkontor som fortfarande ligger på Jylland, Danmark
  • I dag ägs Kvik av koncernen Ballingslöv International som är en del av svenska Stena

Omsorgsfullt designad ledning.


Kvik drivs av en erfaren och dynamisk företagsledning. Det säkerställer att vi alltid följer vår mission om att sälja kök, badrum och garderober i dansk design till överraskande låga priser.
Ledningen fokuserar på att vidareutveckla och omskapa den danska designtraditionen till fördel för alla våra kunder och deras hem på våra olika marknader.

JENS-PETER POULSEN

-- Managing Director.

PER MUNK LAUSTSEN

-- Finance Director / CFO.

HOLGER HANSEN

-- Int. Market Development Director.

LISA GØTTLER

-- Marketing & Product Director.

PETER VERPLANCKE

-- Sales Director, South.

ERIK ANGERVALL

-- Sales Director North.

CHRIS LARSEN

-- Production Director.