Vad kostar ett nytt badrum?

MANO white

24 260:-

Ett snyggt badrum är något som väldigt många drömmer om. Ditt eget rum, som skapar välbefinnande och tillmötesgår alla dina önskemål och behov. Och som avspeglar din stil och din smak in i minsta detalj. Men vad kostar det att få ett nytt badrum och hur påverkar olika lösningar det slutliga priset? Det beror på vad du har att utgå ifrån, dina behov och ja – dina drömmar!

Börja med en plan

Vad ska jag tänka på innan jag börjar bygga mitt nya badrum och hur mycket kostar det?

Det är en fråga som de flesta undrar när de ska sätta igång med ett så stort projekt som ett nytt badrum. Oavsett om uppgiften är ett helt nytt badrum eller renovering av ett befintligt badrum, så kan det kännas oöverskådligt och det finns alltid en massa faktorer man måste tänka på. Därför är det viktigt att börja med att göra en plan för projektet. Planen ska ge dig en överblick över vad som ska göras när och av vem samt vilka utgifter som hör till de olika delarna.

Viktigt att tänka på i planeringsfasen

Den första och viktigaste punkten på agendan är att definiera dina behov. Därefter kan du börja undersöka hur ditt nya badrum bäst kan tillmötesgå dem. Tänk t.ex. igenom frågor som:

  • Hur många ska använda badrummet – och är det både barn och vuxna?
  • Hur mycket förvaringsutrymme behöver du? 
  • Ska du lägga ett nytt golv och ska det i så fall vara med golvvärme?
  • Ska du ha kakel på väggarna och i så fall vilken sort?
  • Räcker det med ett handfat eller behöver du dubbla hoar? 
  • Vill du ha ett badkar eller klarar du dig med en duschkabin eller duschhörna?

 

Planera din makeover i badrummet

PRATO grey

14 241:-

Hur stort är badrummet? Och ska det vara större?

Det säger sig självt att ju större ombyggnaden är, desto mer kommer projektet att kosta. Badrummet är i regel det rum i hemmet som har det högsta kvadratmeterpriset, och det är viktigt att ta ställning till hur stor del av din budget som ska gå till ombyggnad.

Börja med att mäta upp ditt badrum för att ta reda på hur mycket plats du har att jobba med. Har du tillräckligt med utrymme eller ska rummet utvidgas genom att ändra på bostadens rumsindelning? Det är alltid skönt med mer utrymme men kostnaderna springer snabbt iväg om du har behov av att göra ditt badrum större, särskilt om du ska ta ner bärande väggar. Fundera därför igenom dina behov (och din budget) noga innan du kommer för långt med dröminredningen.

VEDA white

7220:-

Goda råd när du ska köpa nytt badrum

-- hur får du din dröm att matcha din budget?

Bygger du ett helt nytt badrum, t.ex. i en tillbyggnad, är det inte orealistiskt att hamna på ett kvadratmeterpris på 25 000–30 000 kronor. Ett badrum på fem kvadratmeter kan alltså kosta omkring 125 000–150 000 kronor. Det kan självklart bli både dyrare och billigare, återigen beroende på behov och önskemål – och de val du gör längs vägen.

PAVIA white

11 885:-

-- renovering eller uppgradering?

Handlar det om en renovering eller uppgradering av ett befintligt badrum, där det redan finns avlopp, vatteninstallationer och värme, så kan du få ett nytt badrum till en lite lägre budget. Då är det val av kakel, blandare, sanitetsporslin och badrumsmöbler som har den största betydelsen för det totala priset, kombinerat med arbetskostnaden för hantverkare. Även här kan priserna variera mycket.

Hos Kvik behöver ett badrum inte kosta en förmögenhet

Hos Kvik är vi experter på att förverkliga dina drömmar om ett häftigt badrum inom din budget – oavsett om du ska bygga nytt, renovera eller bara uppgradera det du redan har.

Vi erbjuder snygga badrumsmöbler i stilren dansk design, tillverkade i slitstarka material som är lätta att göra rena och som håller i många år. De flesta av våra skåp har integrerat handfat och ger dig gott om förvaringsutrymme till allt det praktiska. Perfekt både till det nya badrummet och till det äldre som behöver ett lyft när det gäller design och funktion.

Vi kan också hjälpa till med att designa ett nytt badrum från början till slut och har ett stort sortiment av sanitetsporslin, blandare, speglar, belysning och annat tillbehör.

Boka ett möte.

Vi vet att ett nytt kök, badrum eller garderob är ett stort projekt. Och vi vill gärna ha tid att lära oss allt om ditt projekt och besvara alla dina frågor. Därför uppmanar vi dig att boka ett möte med oss, så att vi kan se till att vi har gott om tid bara för dig. De här mötena är gratis och helt oförpliktande – och en bra idé oavsett var du befinner dig i ditt projekt.

Här är bara några av våra badrumsserier

Se alla våra badrumsserier