Badrumsrengöring – se våra tips här

Drömmer du om ett nytt badrum? Hur det ska städas är kanske inte ditt främsta fokus, men det är ändå värt att tänka lite på. De badrumsmöbler, handfat och ytor du väljer kan ha stor påverkan på hur mycket du måste städa varje vecka. Om städning inte är din favoritsysselsättning kan du välja badrumsinredning som gör den dagliga rengöringen enklare och besparar dig en del arbete.

Fundera över städningen när du inreder ditt nya badrum

Våra badrumsmöbler är tillverkade för att klara våtrumsmiljön, den är lätt att göra rena och håller sig snygga och funktionella under många år. Du kan själv bidra till att förlänga dina badrumsmöblers hållbarhet och se till att ditt badrum förblir skinande rent, år efter år. Läs vidare för goda råd om optimal rengöring och skötsel av ditt badrum.

Rätt rengöring ger att badrummet håller längre

Oavsett om ditt badrum är helt nytt eller har några år på nacken, gör det stor skillnad för både utseende och hållbarhet om du prioriterar rätt rengöring och skötsel. Det är inte svårt och behöver inte ta särskilt lång tid. Se till att skaffa rätt rengörings- och skötselprodukter och städa badrummet regelbundet – vi rekommenderar minst en gång i veckan.

Tips för en prydlig badrumsmiljö

Alla rengöringsprodukter du behöver

Vi har lanserat en skötsel- och underhållsbox som gör det enkelt för dig att hålla handfatet rent. Boxen innehåller skötselprodukter för daglig rengöring, djuprengöring, kalkborttagning samt en förseglingsprodukt som du applicerar på handfatet efter djuprengöring. Förseglingsprodukten ger handfatet ett skyddande och osynligt lager och gör det extra tåligt mot vatten, kalk och smuts. I boxen finns även en utförlig bruksanvisning. Du kan köpa vård- och underhållsboxen hos din lokala Kvik-butik.

Så rengör du handfatet

Med KUMA Clean rengöringsmedel blir den dagliga rengöringen av handfatet och bänkskivan snabb och effektiv. KUMA Clean har utvecklats speciellt för KUMA:s handfat och bänkskivor, och tar enkelt bort fett, smuts och tvålrester. Genom att använda rengöringsmedlet regelbundet minimerar du uppbyggnaden av kalkavlagringar, så att ditt handfat håller sig fint länge.

KUMA Clean sprayas direkt på handfatet som sedan torkas av med en fuktig trasa. 

Djuprengöring

KUMA Superscrub är en skurcreme avsedd att effektivt avlägsna svåra fläckar. Använd den för djuprengöring med jämna mellanrum så slipper du permanenta kalk- och smutsavlagringar. Ta lite Superscrub på en fuktig trasa och rengör ytan. På svåra fläckar kan du låta produkten verka i 5–10 minuter innan du torkar av.

Försegla handfat och bänkskiva med KUMA Seal som är smutsavvisande och håller ytan ren under längre tid. KUMA Seal sprayas på den rena ytan och fördelas i ett tunt lager med en torr bomullstrasa. Torka av ytan med en ren, fuktig trasa efter en minut. Efter två timmar är ytan förseglad och redo att användas.

Borttagning av svåra fläckar

Använd KUMA Lime när du ska ta bort särskilt envisa kalkavlagringar och fläckar. KUMA Lime sprayas direkt på handfatet och bänkskivan. Låt verka i fem minuter och torka sedan av med en fuktig trasa. Observera att KUMA Lime inte får användas på materialen Pearl och Terrazzo.

Avsluta med KUMA Seal som sprayas på den torra, rena ytan och fördelas i ett tunt lager med en torr bomullstrasa. Vänta en minut och torka sedan av ytan med en ren, fuktig trasa. Efter två timmar är ytan förseglad och redo att användas.