5 saker som dansk design kan göra för ditt nya badrum

Det som kännetecknar dansk design är en estetisk kombination av form och funktion, oavsett om det gäller ditt kök eller ditt badrum. Här är fem sätt dansk design kan göra skillnad i ditt badrum.

1. Gör rummet större med minimalism

Den kanske främsta lyxen i ett badrum är fria ytor – och vår minimalistiska inställning till dansk design innebär färre saker och mer fria ytor. Väggmonterade skåp kräver inga ben – vilket gör att ett fint golv och en kaklad vägg får större uppmärksamhet. Smarta skåp med gott om plats kan ge förvaring åt allt från parfymer till makeup, och ett integrerat handfat kan ge dig fritt spelrum framför spegeln – varje morgon. Fria ytor är en lyx i badrummet.2. Håll kolla på alla dina funktioner

Det moderna livet innebär ofta att badrummet är belamrat med accessoarer, diverse prylar och en mängd olika hår- och hudvårdsprodukter. En smart lösning som Mano integrerar förvaringen och låter dig organisera innehållet i dina lådor så att du kan ha allt exakt där du behöver det: nämligen framför spegeln. Organisation med överblick, så att ansiktsvattnet inte kan gömma sig bakom dina hudlotioner. För kom ihåg att du är värd det bästa.

3. Fokusera på ”rent”

För visst håller du med om att ett badrum bör präglas av en känsla av renhet? Men den känslan förutsätter också reella städinsatser, och en minimalistisk inredning kan faktiskt underlätta din städning. Överfulla badrum med belamrade golv gör att fuktig luft håller sig kvar.  Ett av dansk designs främsta kännetecken är öppna ytor runt badrumsinredningen – på golvet, på väggarna och i sättet du rör dig runt i rummet. Det här underlättar städningen och ger samtidigt ett fritt luftflöde och en ljus och luftig badrumsmiljö.

4. Utöka din designstil

När designserien från ditt kök även sträcker sig ut i hallen och badrummet, får din personliga inredningsstil en extra dimension. Dansk design i form av Mano badrumsskåp kommer att göra sig lika bra där som den gör sig i ditt kök och då kan ditt fokus på välbefinnande bli en röd tråd i hela bostaden.

5. Låt din personlighet spela huvudrollen

Ju renare och enklare din bas är, desto större effekt får dina dekorativa föremål. Eftersom dansk design ofta är tydlig och rak, kan den mjukas upp av rundade eller mer färgglada inslag. Ditt favoritföremål är kanske mormors gamla vas, ditt bästa Ikebana-verk eller en speciell parfymflaska som inte kan få en bättre placering än ovanpå ditt Mano skåp med integrerat handfat.

Ta hjälp av din lokala Kvik-expert

Ett möte med experterna i din lokala Kvik-butik kan fungera som en ”reality check” och påminna dig om att du kan skapa ett badrum i dansk design, till ett pris du har råd med.

Boka ett möte.

Vi vet att ett nytt kök, badrum eller garderob är ett stort projekt. Och vi vill gärna ha tid att lära oss allt om ditt projekt och besvara alla dina frågor. Därför uppmanar vi dig att boka ett möte med oss, så att vi kan se till att vi har gott om tid bara för dig. De här mötena är gratis och helt oförpliktande – och en bra idé oavsett var du befinner dig i ditt projekt.