Planera din makeover i badrummet

PAVIA white

10 386:-

Det kommer att bli helt fantastiskt. Det kommer att förmedla din personliga stil. Det kommer att bli en enorm förbättring av ditt befintliga badrum – men bara om du själv antar uppgiften att planera det. Låt oss erbjuda dig en snabbguide för planeringen – och hur du bäst tar hjälp av skickliga proffs till badrummet.

Vilken typ av planering brukar du använda i dina projekt? Planering är en mix av inspiration och verklighet. Ingen av dem fungerar bra på egen hand, och du kan faktiskt börja med det ena eller det andra. Det finns många sätt att planera ditt badrumsprojekt, till exempel på ett inspirerande eller ett ambitiöst sätt. Men vilket sätt du än väljer kan din makeover i badrummet ge ett lyckat resultat. Det viktiga är att du har en plan. Börja med grunderna, skaffa massor inspiration som du kan hitta lite överallt, och se framför allt till att ha kul när du går igång med att förbättra din livskvalitet med ett nytt badrum.

Inspirerad planering

Om du tycker det är kul med inredning har du förmodligen redan en vision du kan följa. Det hjälper att se din plan i bilder – och självklart hittar du massor av inspiration här på sidorna – framför allt för en badrumsmakeover som du gör på en helg. Vi har ett brett utbud av badrumsmöbler och handfat du kan installera själv, och till din hjälp har du tydliga installationsanvisningar som medföljer.

Kolla in vårt sortiment av badrumsmöbler

MANO sera

16 535:-

Ambitiös planering

Om du vill göra större förändringar och kanske utmana de fysiska begränsningarna i ditt badrum, är det viktigt att undvika jobbiga överraskningar. Skaffa lite inspiration och rådfråga sedan experterna i din lokala Kvik-butik, så kan de hjälpa till med din planering och budget.

De viktigaste begränsningarna i ett badrumsprojekt är de saker som är svåra att ändra – som väggar, golv och VVS-installationer. 
Men det som är omöjligt nu kan bli möjligt senare. Och eftersom målet är att förverkliga din dröm är du skyldig dig själv att prata med proffsen för att ta reda vad som faktiskt är möjligt. Här har vi en länk till en översikt som visar vad du får och vad du inte får ändra själv.

Investera i din plan. Har du en hemlig dröm om en större ombyggnad av ditt badrum kan du redan nu investera i val som kan ge dig ett badrum i version 2.0 – som att ändra placeringen av dina VVS-installationer eller att flytta en vägg.

MANO white

22 682:-

Ha koll på dina begränsningar -- men låt dem inte stoppa dig

I badrummet finns det tre begränsningar som du måste ta hänsyn till när du tar fram din plan:

  • Byggregler
  • Konstruktion
  • Personliga begränsningar

Klicka här för att se en översikt över vilka saker du enligt svenska byggregler kan ändra eller installera på egen hand och vilka saker som kräver att du anlitar behöriga fackmän. En del saker kan du faktiskt göra själv, och är du händig kan det vara väldigt inspirerande – och vad du kan göra själv är förstås viktigt att veta för din planering.

Begränsningar som rör själva byggnadskonstruktionen kräver helt att du tar hjälp av en arkitekt eller en byggnadsingenjör.

Personliga begränsningar är ofta knepigare. Det är lätt att överskatta vad du hinner med på fritiden – och hur bra resultatet av ditt arbete blir.

OMBRA green

25 426:-

Utöka din inspiration

Kartlägg smarta lösningar hemma hos vänner, besök badrumsutställningar, bläddra i inredningstidningar eller sök inspiration på olika hotell eller på Pinterest. Inspiration kan du hitta överallt. Försök hitta en stämning, en inredningsstil eller en teknisk lösning som skulle fungera för ditt projekt. Sedan kan du låta en av våra erfarna inredningsexperter i din lokala Kvik-butik hjälpa dig att ge liv åt din dröm.

Börja med grunderna

Titta på ditt badrum från vägg till vägg och golv till tak och ta ställning till: vad går inte att ändra? Sedan kan du tänka fritt när det gäller resten. Vad är det som står i vägen för din dröm? Och vilka delar har fortfarande en viktig roll? Hos Kvik kan vi ge dig förslag på allt du vill förändra – men det slutgiltiga målet kommer alltid att vara din dröm. Det kan finnas oväntade sätt att ta sig dit, och några av dem kräver kanske mindre förändringar än du tror. Ett nytt handfat och nya badrumsmöbler, en större spegel och bra belysning kan räcka långt. 

Se mer

PAVIA white

10 386:-

Ta hjälp av din badrumsexpert

Ett samtal med din badrumsexpert kan fungera som en ”reality check” och påminna dig om att du enkelt kan få ett snyggt badrum utan att välja de dyraste och mest avancerade lösningarna.

Boka ett möte.

Vi vet att ett nytt kök, badrum eller garderob är ett stort projekt. Och vi vill gärna ha tid att lära oss allt om ditt projekt och besvara alla dina frågor. Därför uppmanar vi dig att boka ett möte med oss, så att vi kan se till att vi har gott om tid bara för dig. De här mötena är gratis och helt oförpliktande – och en bra idé oavsett var du befinner dig i ditt projekt.

Här är bara några av våra badrumsserier

Se alla våra badrumsserier