Grundläggande guide när du vill fräscha upp ditt badrum

Alla borde ha ett badrum som man vill tillbringa tid i. Och det kan du få – även om du utgår ifrån det badrum du har. Vi har ett brett utbud av inspirerande detaljer som kan ge dig ett badrum i version 2.0. Se våra 3 främsta tips.

Alla bostäder har ett badrum, men enligt vår erfarenhet drömmer de flesta människor om att förbättra det badrum de har. Den vanligaste orsaken är att badrummet är byggt för nödvändiga funktioner – när det i stället skulle kunna vara en plats för avkoppling och välbefinnande, som ger dig ny energi varje morgon. Och de utgör även en social yta: i de flesta familjer möts man i badrummet på morgonen när alla behöver borsta tänderna och göra sig redo inför dagen. Det borde alltså vara ett rum man vill tillbringa tid i. Så vilka saker hjälper dig att enklast komma dit?

Omfattningen av ditt badrumsprojekt

Ett befintligt badrum kan vara lite av en utmaning att uppdatera eftersom det byggdes för att uppfylla de stränga byggregler som gäller för våtrum. Reglerna behöver fortfarande följas, men ganska ofta är det nya och ännu strängare regler som gäller i vissa situationer – framför allt när det gäller betydande förändringar. Men kom ihåg: dina drömmar är fortfarande möjliga, de behöver rätt planering. Börja med att bestämma omfattningen av ditt projekt:

 1. Uppdatera
 2. Uppgradera
 3. Renovera

Uppdatera som du vill

Vill du uppdatera ditt badrum, föreslår vi att du utgår ifrån din egen inspiration, din personliga stil och din lust att mixa och matcha. Du ska veta att vi har ett stort sortiment av badrumstillbehör, belysning och förvaringslösningar som passar i vilken badrumsmiljö som helst och som kan bli startskottet för ett generellt ansiktslyft i badrummet. En liten förändring kan göra stor skillnad. 

 • Börja med nya handtag på dina badrumsmöbler
 • Kolla in vår nya moderna badrumsbelysning
 • Låt dig inspireras av våra badrumstillbehör – alla med en design och funktionalitet som ger ditt badrum nytt liv.

Det finns många olika sätt att komma igång och du kan kombinera alla med din egen personliga stil. När det gäller installationen av de här produkterna erbjuder vi tydliga instruktioner om vad du kan göra själv och vilka saker du behöver anlita ett proffs för.

Tänk nytt med dansk design i badrummet

Med dansk design kan du se badrummet i ett nytt perspektiv – även inom ramen för det befintliga rummet och utan att flytta sånt som till exempel VVS- eller elinstallationer. Skälet är att den avskalade estetiken hos våra badrumsmöbler rymmer så mycket funktionalitet att den kan frigöra utrymme eller ge extra förvaring i ditt badrum. Ett väggmonterat skåp med integrerat handfat i snygg dansk design frigör golvyta och skapar bättre luftflöde så att de befintliga golv- och väggytorna uppnår sin fulla visuella potential.

 • Du kan ersätta hyllor med superorganiserade lådor som håller väggarna fria och ger plats åt dina grejer, exakt där du behöver det: nämligen framför spegeln
 • Du kan ersätta din spegellösning med ett integrerat handfat som visuellt smälter ihop med bänkskivan.
 • Om du är händig kan du montera och installera möblerna själv om du vill, men när det gäller VVS- och elinstallationer behöver du ta hjälp av behöriga fackmän.

Välj din väg mot ett helt nytt badrum

Många badrumsdrömmar är inspirerade av inredningsmagasinens bilder på fristående badkar eller Waterfall-duschar och fantastisk marmor på väggar och golv. Vi erbjuder ingen komplett badrumsrenovering, men vi garanterar att våra badrumsmöbler och tillbehör kommer att se fantastiska ut i ditt nya badrum.

Men när man river en yta i ett våtrum eller bestämmer sig för att flytta avloppet en bit, blir det ett renoveringsprojekt som kräver insatser från behöriga fackmän. 

Det ska dock inte behöva sätta stopp för din dröm – men vårt råd är att planera för just detta:

 • Bestäm exakt vad du vill göra, rådfråga sedan behöriga fackmän som kan ge dig en överblick över de krav och regler som gäller
 • Anlita sedan de hantverkare du behöver – och försök undvika överraskningar som skapar merkostnader och mertid i projektet
 • I samtliga fall hjälper våra köksexperter gärna till att utveckla din plan