Vad kostar ett nytt kök?

White kitchen with a kitchen island and tall cabinets

VEDA white

99 622:-

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man ska uppskatta kostnaden för ett nytt kök. Och ärligt talat – det är otroligt svårt att ta fram en generell prisuppgift. Den goda nyheten är att den här artikeln kan ge dig en bra utgångspunkt för att få en tillförlitlig uppskattning av vad just ditt nya kök kommer att kosta.

Hjärtat i ditt hem, där varje fest börjar och slutar, där alla måltider tillagas och där samtal, firanden och själva livet tar plats. Köket är en stor del av din vardag – och en långsiktig investering.

 

Hos Kvik förstår vi att det kan vara en skrämmande uppgift att planera ditt nya kök. Oavsett om du är en rutinerad köksplanerare eller förstagångsköpare – frågorna brukar vara många. Vi vill utgå ifrån dina köksdrömmar och sedan hjälpa dig att förverkliga dem.

 

Tillsammans kan vi fokusera på att hitta en lösning som matchar både din budget och dina behov, och som du kan vara supernöjd med under många år framöver. Vi har koll på allt du behöver tänka på när du sätter budgeten för ditt nya kök och gör verklighet av dina drömmar.

Vad är genomsnittskostnaden för ett nytt kök?

Hur frustrerande det än är att få höra ”det beror på”, är det tyvärr det rätta svaret! Det finns så många olika komponenter att ta ställning till, i en mängd olika prisklasser, vilket gör det svårt att ge ett definitivt svar. Det är helt upp till dig, din stil och din budget. Så för att ge dig en uppfattning om priset på ditt nya kök visar vi dig varje steg du bör ta ställning till. Och när vi är klara har du förhoppningsvis ett bättre grepp om priset på ditt drömkök.

BORDO white

18 940:-

Litet kök

Ett litet kök från Kvik kostar mellan 14.000 - 50.000,- och beror på ditt val av bänkskiva, antal skåpselement etc.

AVOLIA clay

113 257:-

Medelstort kök

Ett medelstort kök från Kvik kostar mellan 50.000 - 100.000,- och beror på ditt val av bänkskiva, antal skåpselement etc.

MANO arizona beige

163 006:-

Stort kök

Ett stort kök från Kvik kostar normalt från 100.000,- och beror på ditt val av bänkskiva, antal skåpselement etc.

6 huvudsakliga faktorer

Det finns sex olika faktorer du bör utgå ifrån när du ska försöka ta reda på vad priset på ditt nya Kvik-kök kommer att bli. Storlek, design, vitvaror, diskho och blandare, bänkskivor och installation. I den här köksguiden går vi igenom dem steg för steg, så att du därefter förhoppningsvis har en klarare bild av alla kostnader.

1. Storlek

Det kan tyckas uppenbart, men storleken på ditt nya kök är den första faktorn du ska utgå ifrån. Genom att mäta upp hela den aktuella ytan får du en uppfattning av hur många skåp du behöver, hur mycket arbetsyta du vill ha och hur många vitvaror du får plats med. Detta är sannolikt en av de största utgifterna i ditt hem, så försök att föreställa dig exakt hur du vill använda ditt utrymme.

Kolla in Kviks XXL-skåp
Svart kök med köksö och färgade svarta fronter

2. Design

Hur du planerar att använda ditt kök kommer förstås att påverka designen.

Är du en person som vill dölja varenda köksapparat i skåpen, så att köket hela tiden kan uppvisa en stilren look? Eller föredrar du din att alltid ha din blender, juicepress, brödrost och vattenkokare framme? Är du mer sparsmakad i din matlagningsstil och gillar att hålla dig till ett hörn i köket – eller brukar du orsaka maximalt med disk och stök, och behöver största möjliga arbetsyta? 

Se fler av våra köksserier

MANO arizona beige

163 006:-

3. Vitvaror

Är du en tekniknörd som alltid vill ha de senaste teknikprylarna? Har du specifika varumärken som du föredrar, eller är priset alltid den viktigaste faktorn? Handlar allt om design och estetiskt uttryck? Eller är du kanske mer intresserad av energieffektivitet?

Lika viktigt som designen i köket är vad du utrustar det med. Vitvarorna är en viktig del av vår vardag i köket. Du kan vara trygg med att vi enbart säljer förstklassiga varumärken i flera olika prisklasser, så att det ska finnas något för alla.

Det är framför allt fem saker man ska ta ställning till när man köper vitvaror:

 • Uppfyller de mina behov? Tänk på vad du ska använda dem till, hur ofta och hur många personer ni är i hushållet. 
 • Är de energieffektiva och miljövänliga? Viktigt inte bara för dig utan även för planeten!
 • Passar de in i din övriga köksinredning? Här är det viktigt att fundera på vilka färger och stilar som fungerar bra i ditt nya kök. 
 • Hur är kvaliteten? Vi jobbar bara med förstklassiga varumärken, men du bör även tänka på dina vitvaror som en långsiktig investering som ska hålla länge. 
 • Matchar priset min budget? Alla kostnader gör skillnad för det totala priset på ditt kök, även dina vitvaror.

 

Ta en närmare titt på de vitvaror vi erbjuder

4. Diskhoar och blandare

När det gäller detaljer spelar diskhoar och blandare en viktig roll i ditt kök. De används under hela dagarna och kräver en del eftertanke.

Innan du väljer din diskho, tänk efter vad som fungerar bäst för dig i din köksvardag. Om du inte ska ha någon diskmaskin är det bra med en diskho som har integrerad avrinningsyta. Lagar du regelbundet mat för en stor familj eller bjuder du ofta hem gäster på middag? Då kan dubbla hoar vara en praktisk lösning. Föredrar du en djup diskho där du emellanåt kan dölja några odiskade tallrikar? Eller är du mer intresserad av färgen på diskhon?

En blandare har förstås en praktisk funktion men kan också bli ett statement i ditt kök – som sticker ut och kan ses från alla vinklar. Alla våra blandare har en snygg design och lite olika funktioner. En blandare med utdrag kan göra disken både enklare och roligare! En del blandare kan vara lite mer tekniskt avancerade. Blandare med filtrerat vatten eller med bubblor kan höja köket en nivå och göra livet lite enklare.

Vi har ett brett sortiment av diskhoar och blandare i olika storlekar, färger och kombinationer, så att du kan hitta en lösning som matchar din stil och dina behov.

Ta närmare titt på kollektionerna här.

5. Bänkskiva

Bänkskivan utgör ett blickfång i alla kök. Den är en central plats där man sitter och pratar i timmar, tar ett glas vin med vännerna, förbereder middagen, snabbt torkar bort smulorna från frukosten och helt enkelt lever livet i vardagen. Därför måste den vara robust, välkonstruerad och noggrant utvald så att den håller en livstid.

Tack och lov kan vi erbjuda en mängd olika material, priser och färgalternativ så att du enkelt hittar en variant som passar dig. Vi har den perfekta lösningen för dina köksbehov – från laminat till granit och trä.

Priset är förstås en vägledning, men även de praktiska funktionerna – vi har en mängd reptåliga bänkskivor som är toppen i familjens vardag.

Utforska våra bänkskivor

6. Installation

När det gäller installationen av ditt nya Kvik-kök har du några olika alternativ beroende på din budget, hur händig du är och hur mycket tid du har.

 • Gör-det-själv – för alla händiga hemmasnickare. Här ansvarar du själv för att riva ditt gamla kök och installera det nya. Du köper det du behöver hos oss – sedan är det bara att sätta igång!
 • Riv ditt gamla kök – för alla som gillar att jobba med händerna. Montera ner ditt befintliga kök själv och lämna en tom duk till våra montörer som installerar ditt drömkök åt dig.
 • Fullservice – för alla som helst överlåter jobbet åt proffsen. Fullservice innebär att vi tar hand om hela processen, från rivning till installation.
Leverans och installation

BORDO blue

74 011:-

Bli expert på dina egna behov

Hur du planerar att använda ditt kök kommer förstås att påverka designen. Ta dig tid att fundera på vad du vill ha ut av ditt kök och hur du kommer att använda det.

 

Det finns några frågor du själv behöver besvara innan du ska välja din köksdesign, och det gäller både estetik och funktion.

 

 • Hur många personer ska använda köket?
 • Vad är köket till för? Är det bara ett rum bland andra – eller hemmets hjärta?
 • Kommer ni ofta att bjuda hem gäster?
 • Hur många vitvaror vill du ha plats för?
 • Hur mycket förvaringsutrymme behöver du?
 • Vill du ha en matplats i köket? Som ett barbord eller ett vanligt matbord?
 • Vilka färger funderar du på?
 • Vilken stil gillar du? En modern, minimalistisk eller klassisk stil?
 • Vilka material vill du använda?

 

När du väl har besvarat de här frågorna är det dags för den roliga delen – att gå igenom vårt sortiment och se vilken designserie som du gillar bäst. Föredrar du något minimalistiskt och djärvt, som Veda? Eller kanske en klassisk design som Pavia är mer din stil? Eller Mano, full av intressanta detaljer.


Vi har olika kök som varierar i både pris och design, så tänk på att den kökstyp du väljer kommer att påverka slutpriset. Glöm inte heller att du kan mixa och matcha olika serier för att skapa ett helt unikt kök.

De sista detaljerna -- tillbehören.

När du har gjort det hårda arbetet – bra jobbat! – har du fått en uppfattning av hur ditt kök kommer att se ut. Nu kan du gå vidare till detaljerna som gör ditt kök helt unikt. Från smarta förvaringslösningar och avfallssystem till hyllor, belysning och inredning som optimerar utrymmet i dina skåp och lådor – hos oss hittar du de perfekta produkterna som hjälper dig att skapa ditt drömkök. De kan mixas och matchas, och har alltid fokus på förstklassig design, och finns förstås i olika stilar för att matcha det kök du har valt.

Boka ett möte.

Vi vet att ett nytt kök, badrum eller garderob är ett stort projekt. Och vi vill gärna ha tid att lära oss allt om ditt projekt och besvara alla dina frågor. Därför uppmanar vi dig att boka ett möte med oss, så att vi kan se till att vi har gott om tid bara för dig. De här mötena är gratis och helt oförpliktande – och en bra idé oavsett var du befinner dig i ditt projekt.

Kviks SamtalsKök® — du gör det till ditt eget.

Magin i vårt SamtalsKök® handlar inte om specifika mått eller kökslösningar, utan om livet och de stunder det består av. Det är de härliga skratten under familjemiddagen, den trygga tystnaden när du tar dig en nattmacka, en gemensam förväntan inför en kaka som gräddas i ugnen och de tysta viskningarna som utbyts över en kopp kvällste. Oavsett om det är ett kök för två eller en bubblande familjecentral, kan alla kök vara ett SamtalsKök®.

Det är era berättelser, era gemensamma erfarenheter och era minnen som väcker det till liv. Så bjud in glädjen, samtalet och gemenskapen – och se hur ditt kök förvandlas till hjärtat i ditt hem, ett genuint SamtalsKök®.

Läs mer om vårt SamtalsKök®

MANO arizona beige

163 006:-

Så hur kan vi hjälpa dig?

Vi hoppas att du nu har fått en tydligare förståelse för alla delar du bör tänka på när du tar fram en budget för ditt nya kök.

Vi vet att det här är mycket information att ta in, men när vi här har delat upp det i sex hanterbara steg blir det lättare att få en tydlig överblick och utgångspunkt.

Kom ihåg att vårt köksteam alltid finns redo i butiken för att besvara alla dina frågor. Boka ett möte här redan i dag.