Ett rum med stort hjärta

Kvik SamtalsKök®.

Vi uppfann konceptet SamtalsKök®.

Ända sedan starten har vårt syfte varit att revolutionera köksbranschen. Det har resulterat i en rad nya idéer och produkter som alla utgår ifrån vår forskning och våra erfarenheter av hur vi lever våra liv i köket.

1999 introducerade vi konceptet SamtalsKök®. Filosofin bakom idén är enkel: ett rum där köket är hemmets pulserande hjärta. Det är här vi samlas omkring matlagning, glada skratt och givande samtal. Det är här vi har jobbat och gått i skolan de senaste åren. Det är här vi utför vardagssysslorna, tar en kopp kaffe, slår oss ner med en bok, spelar spel och lagar mat ackompanjerade av familjens bästa spellista. Det är här vi skrattar, gråter, dansar och kopplar av. Det är här vardagen blir överraskande och helgen magisk.Det är här alla vill hänga och bara vara.

Tillsammans är den nya lyxen.

Mycket har hänt sedan 1999. Vi lever nu i en uppkopplad vardag som kan kännas hektisk och kaotisk, och den moderna köksmiljön måste därför tillgodose allt fler och mer varierande behov. En person lagar mat, någon annan kollar e-posten medan lillasyster slappar i soffan med sin mobil och tonårssonen gör läxorna vid matbordet.

Men oavsett om vi är många eller få, bor stort eller litet, är online eller offline, så är det i köket vi samlas. Vi behöver andrum i vardagen. Ett rum där tankarna kan finna ro, där vi kan känna samhörighet och där de goda samtalen kan ta plats. Kviks SamtalsKök® är fortfarande platsen där alla vill vara.

Överraskande låga priser.

Med djup respekt för våra kunder och vilja till förändring har Kvik utvecklat sitt SamtalsKök sedan 1999, och det är skälet till att vi vågar kalla oss experter. Därför hittar du alltid en uppsjö av spännande SamtalsKök till överraskande låga priser i våra butiker. 

Varför är våra priser överraskande låga?

Inte bara en köksö.

Många tror att ett SamtalsKök® måste inkludera en köksö. Men det går att integrera sociala funktioner på andra sätt, till exempel genom en sittplats i ena av köksbänken där barnen kan göra läxorna eller vännerna kan ta ett glas vin medan du lagar mat. Bara det finns utrymme för oss att vara tillsammans när vi är i köket.

Tillsammans är den nya lyxen – i dag mer än någonsin tidigare.

Läs mer om hur du hittar rätt köksö

Ett hållbart val.

Vårt SamtalsKök® är bara en av våra innovationer. Vi var även bland de första i världen med att använda återvunnen MDF i alla våra köksfronter. Vi använder också folie av återvunna PET-flaskor i alla våra fronter. Det innebär att ditt SamtalsKök® inte bara har hög kvalitet utan även är ett hållbart val som du kan njuta av under många år framöver.

Läs om vår hållbarhetsresa här

Upptäck fler varianter av våra sociala kök.

— VEDA

-- hållbar dansk design till överraskande låga priser.

— TINTA

-- med plats för alla.