Följ de här stegen

7 tips om hur du håller dig inom din köksbudget

BORDO Clay

32 516:-

Vi ska ta en titt på vad du bör tänka på om du vill hålla ner kostnaderna för ditt nya kök. Läs om allt om enkla tips och tricks för att hålla din budget.

Vi tycker varken du ska behöva kompromissa med kvalitet eller pris när du köper ditt nya kök. Du kan ändå bli överraskad när du ser hur mycket ett kök kan kosta även när du försöker hålla dig inom budget. Men ett kök till ett rimligt pris är absolut inte omöjligt. Vår superkraft är ju att kunna erbjuda dansk design till ett överraskande lågt pris. Med de här sju tipsen kan du få en hel del för dina pengar – tack vare några smarta val och att du tänker igenom en del saker lite extra.

Steg 1

-- vissa saker har redan hittat sin plats.

Se till att behålla installationer som avlopp, vatten och eluttag på samma platser som i ditt gamla kök. Att flytta på dessa kan bli förvånansvärt dyrt, så det allra bästa är om du inte behöver flytta på dem alls. Det första steget är alltså: behåll grunden i ditt kök precis som den är.

Steg 2

-- tänk stort när det gäller förvaring.

Fundera på vilka skåp du vill ha. Våra XXL-skåp ger dig 40 procent mer utrymme, så du kanske inte behöver så många som du tänkte från början. Det här kan hjälpa dig att spara pengar! Och så en självklarhet: var noggrann när du mäter! Då kan du vara säker på vad du behöver och vad som får plats i ditt kök. Se till att du inte köper för mycket.

Steg 3
-- materialen spelar roll.

Välj dina köksmaterial utifrån deras hållbarhet och utseende. Det som fungerar för dig kanske inte fungerar för andra, så fundera på vad som är viktigast för dig. Dyrare är inte nödvändigtvis lika med praktiskt, och billigare alternativ kan passa ditt kök bättre – och även hjälpa dig att spara lite pengar.

Steg 4

-- den ”hemliga” stora kostnaden.

Det här är något vi ser hela tiden, så än en gång vill vi vara väldigt tydliga! Bänkskivan är ofta den största utgiften (som man ofta inte tänker på). Den upptar en stor del av ditt kök, så det är inte konstigt att den utgör en stor del av priset. Än en gång är det viktigt att fundera på vilket material som är bäst för din bänkskiva. Prisskillnaden kan vara oväntat stor, så se till att prata med våra köksexperter om vad som fungerar bäst för dig och din budget. Vi har ett brett sortiment av snygga bänkskivor, så oavsett vilken du väljer kommer ditt kök att få det utseende du vill ha.

Utforska vårt sortiment av bänkskivor
Steg 5

-- vågar du göra jobbet själv?

Om du är händig och har vanan inne, kan du spara mycket pengar genom att själv riva ditt gamla kök eller installera ditt nya. Genom att göra jobbet själv kan du spara in på kostnaderna och hålla dig inom din budget. Men viktigt att komma ihåg: det här är bara ett alternativ om du verkligen vet vad du gör! Ett dåligt jobb som måste åtgärdas i efterhand kommer definitivt att kosta dig mer på lång sikt.

VEDA light oak

81 155:-

Steg 6

-- skåp i stället för lådor.

Skåp är ofta mer budgetvänliga än lådor. Tack vare vår praktiska skåpinredning kan du utrusta skåpen så att de matchar dina behov. Och tack vare våra standard XL-skåp och ännu större XXL-skåp får du verkligen mer utrymme för pengarna.

Läs mer om XXL här

Steg 7
-- håll utkik efter erbjudanden!

Nu för tiden ska man alla leta efter bra erbjudanden. 3 för 2 på vitvaror? 15 procent rabatt på bänkskivan du ville ha, men som var för dyr för din budget? Börja göra din köksresearch i god tid så kan du förhoppningsvis hitta några bra erbjudanden när du sedan är redo att skaffa nytt kök.

 

Vill du se våra nuvarande erbjudanden? Läs mer här

Kviks SamtalsKök® — du gör det till ditt eget.

Magin i vårt SamtalsKök® handlar inte om specifika mått eller kökslösningar, utan om livet och de stunder det består av. Det är de härliga skratten under familjemiddagen, den trygga tystnaden när du tar dig en nattmacka, en gemensam förväntan inför en kaka som gräddas i ugnen och de tysta viskningarna som utbyts över en kopp kvällste. Oavsett om det är ett kök för två eller en bubblande familjecentral, kan alla kök vara ett SamtalsKök®.

Det är era berättelser, era gemensamma erfarenheter och era minnen som väcker det till liv. Så bjud in glädjen, samtalet och gemenskapen – och se hur ditt kök förvandlas till hjärtat i ditt hem, ett genuint SamtalsKök®.

Läs mer om vårt SamtalsKök®

AVOLIA clay

92 081:-

Upptäck våra köksserier

Våra köksserier – översikt