Producerad med nästa generation i åtanke

Vår hållbarhetsmission.

Vi klarade det!

Koldioxidpositiva från 2021.

Vi är ett ambitiöst företag och det gäller allt vi gör, men framför allt när det gäller hållbarhet. Vi tänker hela tiden nytt för att leverera på vår mission att ge dig dansk design i hög kvalitet till överraskande låga priser. I vårt hållbarhetsarbete arbetar vi på samma sätt. Produktionen på vårt danska huvudkontor blev koldioxidpositiv 2021. Nu fortsätter vi framåt och jobbar intensivt med våra leverantörer för att hela vår leveranskedja ska vara koldioxidneutral 2025. 

Läs mer om vår ambition att bli koldioxidpositiva

Vi använder

-- platta paket med ansvar.

En viktig del av vårt koncept är våra effektiva transporter av platta paket. Vi monterar våra kök i en Kvik-butik när dig medan branschstandarden är att montera skåpen på fabriken. Vår logistiklösning med platta paket ger mindre koldioxidutsläpp eftersom vi kan transportera sex gånger fler kök i varje lastbil.

Läs mer vår leverans och installation
Våra produkter är

-- designade för att hålla.

Vi gör tidlös dansk design i kvalitetsmaterial från ansvarsfulla källor. Våra omfattande garantier avspeglar vår starka tro på att produkterna håller länge. Våra kök görs alltid med form och funktion i perfekt harmoni, för att kunna erbjuda dig hållbara val som du och din familj kan njuta av tillsammans under lång tid framöver. Alla era bästa minnen kommer att skapas just där, i hjärtat av ditt hem.

Designserier
Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

88 142:-

?

Våra steg mot en mer hållbar framtid

— -- återvunna produkter.

Vi strävar efter att bara använda hållbara och helst återvunna material. Sedan slutet av 2020 har alla våra folierade fronter tillverkats med återvunnen PET. Det innebär att vi årligen återvinner 10,5 miljoner plastflaskor som vi omvandlar till varaktiga konsumentprodukter. Och under 2021 började vi använda återvunnen MDF i kärnan av våra köksfronter.

— -- förnybar energi.

Sedan 2019 drivs vår fabrik och vårt kontor helt av förnybar energi, och all belysning har bytts ut till LED för att spara energi. De här förändringarna har markant minskat vår energiförbrukning.

Vi är en del av FSC

-- hållbart trä.

Vi började använda FSC-certifierat trä i utvalda produkter 2013. Vi satsar på ett hållbart skogsbruk, och sedan sommaren 2020 använder vi enbart certifierat hållbart trä i alla våra kök, badrum och garderober.

Läs mer om FSC

Kviks produktion blev koldioxidpositiv 2021.

Vi har valt fyra av FN:s globala mål.

FN:s globala mål för hållbar utveckling består av 17 globala mål som utformats för att vara en ”agenda för att uppnå en bättre och mer hållbar framtid för alla”. Vi har valt att fokusera på fyra specifika mål – och vi är fast beslutna att förändra vårt sätt att göra affärer.

De 4 mål vi valt att fokusera på är:

Mål nr 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
Mål nr 12: Hållbar konsumtion och produktion
Mål nr 13: Bekämpa klimatförändringarna
Mål nr 16: Fredliga och inkluderande samhällen

Ballingslöv International AB:s hållbarhetsrapport 2022.

Vi ingår i den svenska koncernen Ballingslöv International AB. Varje år publicerar Ballingslöv International AB en hållbarhetsrapport som beskriver initiativen och framstegen inom koncernens alla bolag.

Läs hela rapporten här