Producerad med nästa generation i åtanke

Vår hållbarhetsmission.

Vi använder

-- platta paket med ansvar.

En viktig del av vårt koncept är våra effektiva transporter av platta paket. Vi monterar våra kök i en Kvik-butik när dig medan branschstandarden är att montera skåpen på fabriken. Vår logistiklösning med platta paket ger mindre koldioxidutsläpp eftersom vi kan transportera sex gånger fler kök i varje lastbil.

Läs mer vår leverans och installation
Våra produkter är

-- designade för att hålla.

Vi gör tidlös dansk design i kvalitetsmaterial från ansvarsfulla källor. Våra omfattande garantier avspeglar vår starka tro på att produkterna håller länge. Våra kök görs alltid med form och funktion i perfekt harmoni, för att kunna erbjuda dig hållbara val som du och din familj kan njuta av tillsammans under lång tid framöver. Alla era bästa minnen kommer att skapas just där, i hjärtat av ditt hem.

Designserier
Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

83 904:-

Våra steg mot en mer hållbar framtid

— — certifierat ansvarsfullt skogsbruk

Vi började använda certifierat trä i utvalda produkter 2013. Vi är engagerade i hållbart skogsbruk och sedan sommaren 2020 använder vi endast certifierat hållbart trä i alla våra kök, bad och garderober.

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

— återvunna produkter

Vi strävar efter att bara använda hållbara och helst återvunna material. Sedan slutet av 2020 har alla våra folierade fronter tillverkats med återvunnen PET. Och under 2021 började vi använda återvunnen MDF i kärnan av våra köksfronter.

— förnybar energi

Sedan 2019 drivs vår fabrik och vårt kontor helt av förnybar energi, och all belysning har bytts ut till LED för att spara energi. De här förändringarna har markant minskat vår energiförbrukning.

Det är en resa

Vi har valt fyra av FN:s globala mål.

FN:s globala mål för hållbar utveckling består av 17 globala mål som utformats för att vara en ”agenda för att uppnå en bättre och mer hållbar framtid för alla”. Vi har valt att fokusera på fyra specifika mål – och vi är fast beslutna att förändra vårt sätt att göra affärer.

De 4 mål vi valt att fokusera på är:

Mål nr 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
Mål nr 12: Hållbar konsumtion och produktion
Mål nr 13: Bekämpa klimatförändringarna
Mål nr 16: Fredliga och inkluderande samhällen

Ballingslöv International AB:s hållbarhetsrapport 2022.

Vi ingår i den svenska koncernen Ballingslöv International AB. Varje år publicerar Ballingslöv International AB en hållbarhetsrapport som beskriver initiativen och framstegen inom koncernens alla bolag.

Läs hela rapporten här