4 tips för ett mer hållbart liv i köket

De små sakerna vi gör varje dag har stor betydelse. Vi har pratat med experter och samlat de bästa sakerna du kan göra för att leva ett mer hållbart liv i ditt kök.

Även till synes små ändringar kan göra skillnad. Alla bäckar små ... Vi måste bara bli medvetna om dem och göra dem till en daglig rutin. Några av dem är enkla och andra är lite svårare och vissa kanske till och med är lite överraskande. Läs vidare för mer information.

1. Välj förnybar energi

Se till att din el till ditt hushåll enbart kommer från förnybara källor. Det är en av de viktigaste åtgärderna för att göra livet i köket mer hållbart. Kontakta din elleverantör redan i dag och be om att byta till förnybar energi, det kan minska ditt koldioxidavtryck med upp till 60 procent!

KVIK-TIPS

2018 övergick vi på Kviks fabrik och huvudkontor till 100 procent förnybar energi och det hade stor betydelse för vårt mål att bli klimatpositiva.

2. Sortera ditt avfall

Alla kommuner har miljöstationer där du sorterar olika typer av avfall som bland annat metall, glas, plast och papper. Se till att följa gällande återvinningsregler och gör ditt bästa för att källsortera allt. Alla kan göra något.

KVIK-TIPS

Våra fantastiska källsorteringslösningar gör det enkelt för dig att sortera din återvinning.

Se våra smarta källsorteringslösningar

3. Minimera matsvinnet

Köp bara det du behöver och ät upp all mat du köper, så enkelt är det faktiskt. Vi slänger i genomsnitt 173 kg mat per person och år! Planera dina måltider så att du bara köper det du ska använda. Använd frysen och var kreativ med eventuella matrester. Alla kan göra något.

KVIK-TIPS

Ta en titt på våra vitvaror som hjälper dig bevara maten längre och värma upp dina rester på ett bra sätt.

4. Diska i diskmaskinen

Jo, det är sant! Diskmaskinen förbrukar mindre vatten än när du diskar för hand. Se bara till att den är fylld när du kör den och använd Eco-programmet för optimal energieffektivitet.

KVIK-TIPS

Vi erbjuder ett brett sortiment av energieffektiva diskmaskiner från välkända varumärken till överraskande låga priser. Och med fronter som matchar våra designserier smälter de sömlöst in i ditt kök.

Vill du veta mer?

— Prata med våra experter

-- och hitta den mest hållbara lösningen för ditt projekt.

— Läs mer om vår hållbarhetsmission

-- läs om vad vi har gjort hittills och vad som kommer härnäst.