4 tips för att uppdatera ditt kök

Det mest hållbara valet är att behålla ditt kök och uppdatera det! Vi har samlat 4 tips om hur du kan ge ditt kök en ny fräsch look så att det håller i ytterligare några år.

Vill du ha ett riktigt hållbart kök? Då ska du titta närmare på det kök du har och se vilka uppdateringar du kan göra så att du kan njuta av det i ytterligare några år. Även om vi säljer nya kök så tar vi hållbarhet på så stort allvar att vi gärna hjälper dig att få ut lite mer av det kök du redan har. Så ta en titt på hur du kan uppgradera ditt kök så att det håller ett tag till.

1. Ändra detaljer

Titta på detaljerna i ditt kök för att se vilka enkla förändringar du kan göra. Att byta handtag från mässing till gjutjärn eller kanske byta färg på listen mellan lådorna kan göra stor skillnad. Du kan också addera olika accessoarer för att förstärka den nya stilen eller färgen.

KVIK-TIPS

Vi har utökat vårt sortiment av handtag och våra handtagsfria kök har detaljer som du enkelt och snabbt kan byta ut för att skapa ett helt nytt uttryck.

Ta en närmare titt på våra handtagskollektioner

2. Byt enbart luckorna

Undersök om du kan behålla dina skåp och bara byta ut luckorna. Ta några bilder och notera måtten, boka sedan ett möte med en köksexpert i din lokala Kvik-butik för att få ett förslag. Har du redan ett Kvik-kök ska det vara möjligt att byta luckorna.

KVIK-TIPS

Om du vill uppdatera insidan kan du testa våra inre lådor för att skapa mer förvaring – eller skaffa smarta utdragshyllor till hörnskåpen.

Boka ett möte i en butik nära dig

3. Byt bänkskiva och diskho

Bänkskivan och diskbänken är pricken över i:et i köket. Dessutom är det de delar av köket som används allra mest. Om du byter ut bänkskivan får köket en ny och fräsch look. Tänk på att trä och laminat är de mest hållbara valen när det gäller bänkskivor, där laminat i särklass är det mest prisvärda alternativet.

KVIK-TIPS


Kolla in vår 2 cm bänkskiva i massivt trä med en behandling som minimerar underhållet. Det är en revolutionerande ny behandling som gör att din bänkskiva i trä blir extra tålig mot fläckar och slitage under många år framöver. Och det gör stor skillnad för kökets livslängd.

Utforska våra bänkskivor här

4. Välj en ny stil

Ny belysning, öppna hyllor som lyfter fram fina detaljer, nytt stänkskydd eller nya färger på väggarna kan effektivt ändra utseendet på ditt kök utan att du behöver byta ut något alls i själva köket.

KVIK-TIPS

Visste du att vi har en hel katalog med danska design-accessoarer som kan ge ditt kök det där lilla extra.

Utforska vår Design zone-katalog
Vitt kök med köksö och en arbetsbänk av massivt trä

Vill du veta mer?

— Prata med våra experter

-- och hitta den mest hållbara lösningen för ditt projekt.

— Läs mer om våra hållbarhetsmål

-- läs om det vi gjort hittills och om våra planer och ambitioner för den närmaste framtiden.