Gör det mesta av ditt utrymme — 6 tips för en briljant badrumsförvaring.

VEDA white

7220:-

Kämpar du med förvaringen i ett litet badrum? Du är inte ensam. Badrum är ofta små och blir snabbt belamrade med toalettartiklar, handdukar och andra nödvändigheter. Men med lite kreativitet kan du optimera och organisera din badrumsförvaring på bästa sätt. I den här artikeln får du sex praktiska tips som hjälper dig att få ut det mesta av din badrumsförvaring, så att den blir både praktisk och prydlig.

Kommoder

Kommoder är ett populärt val i badrumsförvaringen eftersom de är så mångsidiga och funktionella. De finns i olika storlekar och stilar för att matcha olika badrum. Dessutom kan de anpassas för att tillgodose specifika förvaringsbehov. Kommoder har vanligtvis lådor och ibland hyllor där du kan förvara exempelvis toalettartiklar, handdukar och annat.

En av fördelarna med kommoder är att de kan anpassas för att passa utrymmet i ditt badrum. Så även om du har ett litet badrum kan du fortfarande skaffa en kommod som ger dig gott om förvaring utan att ta för mycket plats. Du kan även välja olika material, som trä eller laminat, för att matcha den övergripande stilen på badrummet.

Om du har ett stort badrum kan du få plats med dubbla kommoder bredvid varandra. Då kan du och din partner få separat förvaring för era grejer. Då slipper ni slåss om förvaringsutrymmet – och kan organisera era saker så att det blir lättare att hålla ordning.

Se fler av våra designserier här

Organisera efter funktion

När du organiserar dina badrumsartiklar efter funktion blir det lättare att skapa en effektiv och praktisk förvaring. Genom att gruppera sakerna efter användningsområde kan hitta det du behöver utan att behöva rota runt i en röra av hårvårdsprodukter, deodoranter eller tandkrämstuber.

Börja med ”tandvårdszonen” – det är oftast det naturliga första steget för de flesta av oss. Här kan du organisera alla tandvårdsartiklar som exempelvis tandborstar, tandkräm och munskölj. Använd en liten korg eller bricka på handfatet/bänkskivan eller välj ut en låda eller hylla speciellt för dessa saker. Då har du alla dina tandvårdsartiklar lättillgängliga och organiserade på ett och samma ställe – och därmed är du nu igång med att organisera dina saker efter funktion.

Du kan även fixa en separat förvaringsplats för makeup, hårvårdsartiklar, barnens badleksaker eller olika duschprodukter. Använd utrymmet i dina lådor eller på hyllor och gruppera sakerna med hjälp av brickor, korgar eller påsar. Genom att dela upp och organisera sakerna kan du effektivisera dina morgonrutiner, så att du enklare och snabbare kan göra dig i ordning inför dagen.

Se vårt sortiment av bambulådor här

Använd väggarna

Fristående eller inbyggda hyllor kan sättas upp ovanför toaletten eller på något annat outnyttjat väggutrymme. Där kan du placera sånt som toalettartiklar, prydnadsföremål och handdukar. Öppna hyllor är ett bra sätt att visa upp föremål som till exempel ljus eller växter på ett organiserat och tillgängligt sätt.

Även om du har ledigt väggutrymme är det kanske inte tillräckligt för att få plats med en hylla. Sätt i stället upp några krokar eller en handdukshängare på väggen. Då tar du vara på utrymmet och får en plats där du kan hänga upp handdukar, badrockar eller annat som annars skulle ta upp värdefull plats någon annanstans.

Se FERRO-hyllan här

Utnyttja utrymmet i skåpen

Om du har skåp i ditt badrum så har du redan ett första bra förvaringsutrymme. Organisera innehållet i skåpen på ett sätt som passar dig, så att du tar vara på utrymmet på bästa sätt.

Ett sätt är att använda förvaringslådor eller lådinsatser för att dela upp dina saker – det gör det lättare att hålla ordning.

Ett annat sätt är att använda stapelbara förvaringslådor eller korgar. De kan vara särskilt praktiska när du ska förvara handdukar eller tvättlappar eftersom de kan läggas ovanpå varandra för att optimera tillgängligt utrymme.

Platseffektiv lösning för ett litet badrum

Ett spegelskåp är toppen när du vill maximera förvaringsutrymmet i ditt badrum. Det ger dig dold förvaring bakom spegeldörrarna och är en klassisk och tidlös lösning. Hyllorna ger perfekt förvaring av toalettartiklar, makeup och andra nödvändigheter som tandborstar, rakhyvlar och läkemedel.

Den här förvaringslösningen är både praktisk och snygg. Badrummet kan hållas snyggt och prydligt samtidigt som du får en modern och funktionell badrumsinredning. Och med en särskild plats för dina badrumsartiklar kan du dessutom spara plats på handfatet/bänkskivan.

Det finns olika typer badrumsspeglar med inbyggd förvaring, inklusive hyllor, krokar och korgar. Vissa modeller har till och med inbyggd belysning, vilket är toppen när du ska sminka eller raka dig. Det ger dig också lite glamour i vardagen!

Se våra badrumsspeglar med inbyggd förvaring här

VEDA white

7220:-

Rensa i röran

Sist men inte minst, se till att regelbundet rensa bland dina grejer och göra dig av med allt som du inte längre använder eller behöver. Kanske tror du att en vissen växt på ett magiskt sätt kan återuppliva sig själv? Den måste bort. Flera så gott som tomma schampoflaskor? Japp, de ska också bort. Att rensa bland grejerna är viktigt för att behålla ett organiserat badrum. Det är lätt för handfat, lådor och skåp att bli överbelamrade med sånt som inte längre behövs eller inte används. Med för mycket saker känns ditt badrum överfullt och oorganiserat.

Genom att regelbundet utvärdera dina förvaringsbehov kan du förhindra att röran uppstår. Behöver du mer förvaring är det kanske dags att omvärdera dina förvaringslösningar. Testa olika kreativa förvaringssätt, som hängande korgar eller hyllor.

Försök också göra det till en vana att direkt ställa tillbaka sakerna efter att du har använt dem. Det gör det lättare att hålla ordning.

Som du ser finns det många sätt att optimera badrumsförvaringen och hålla den organiserad. Med badrumskommoder, skåp, hyllor och genom att maximera skåputrymmet kan du få mer förvaring i ditt badrum. Att organisera förvaringen i märkta lådor och korgar kan också hjälpa till att hålla ordning i badrummet, så att du enkelt hittar allt du behöver i morgonrusningen. En spegel med inbyggd förvaring är ett annat praktiskt och snyggt alternativ som optimerar förvaringen. Regelbunden städning och rensning bland grejerna är också viktigt i badrummet. Med hjälp av de här tipsen kan du få ut det mesta av ditt badrum och skapa ett funktionellt och inbjudande utrymme för alla som använder det.