5 tips – så inreder du badrummet med dansk design

Det som kännetecknar dansk design är en estetisk kombination av form och funktion, oavsett om det gäller ditt kök eller ditt badrum. Här är fem olika sätt att inreda badrummet med dansk design – och få ett fantastiskt resultat.

1. Minimalistisk inredning gör att badrummet känns större

Den kanske främsta lyxen i ett badrum är fria ytor – och vår minimalistiska inställning till dansk design innebär färre saker och mer fria ytor. Väggmonterade skåp kräver inga ben – vilket gör att ett fint golv och en kaklad vägg får större uppmärksamhet. Dessutom blir det lättare att komma åt under skåpen när du ska städa. Smarta skåp med gott om plats kan ge förvaring åt allt från parfymer till makeup, och ett integrerat handfat kan ge dig fritt spelrum framför spegeln – varje morgon. Fria ytor är en underbar lyx i badrummet.2. Håll koll på alla badrumsfunktioner

Det moderna livet innebär ofta att badrummet är belamrat med accessoarer, diverse prylar och en mängd olika hår- och hudvårdsprodukter. En smart lösning som Mano integrerar förvaringen och låter dig organisera innehållet i dina lådor så att du kan ha allt exakt där du behöver det: nämligen framför spegeln. Organisation med överblick, så att ansiktsvattnet inte kan gömma sig bakom någon hudkräm. För kom ihåg, du är värd det.

3. Gör badrummet rengöringsvänligt

Vi är säkra på att du håller med om att ett badrum ska präglas av en fräsch känsla? Men vi förnekar inte att den den känslan också kräver reella städinsatser, och då underlättar en minimalistisk inredning. Proppfulla badrum med belamrade golv förblir fuktiga.  Ett av dansk designs främsta kännetecken är öppna ytor runt badrumsinredningen – på golvet, på väggarna och i sättet du rör dig runt i rummet. Det här underlättar städningen och ger samtidigt ett fritt luftflöde och en ljus och luftig badrumsmiljö som skapar en fräsch känsla.

PRATO grey

14 242:-

4. Utöka designen till att även omfatta badrummet

Det adderar en dimension till din personliga inredningsstil när designserien från ditt kök även avspeglar sig i hallen eller badrummet. Dansk design i form av Mano badrumsskåp kommer att kännas lika naturlig som i ditt kök och understryka ett fokus på välbefinnande som en röd tråd i hela hemmet.

5. Sätt en personlig prägel på badrumsinredningen

Ju renare och enklare din basinredning i badrummet är, desto större effekt får dina dekorativa föremål. Eftersom dansk design ofta är tydlig och rak, kan den mjukas upp av rundade eller mer färgglada inslag. Ditt favoritföremål är kanske en ärvd vas, ditt bästa Ikebana-arrangemang eller en speciell parfymflaska som inte kan få en bättre placering än ovanpå ditt Mano skåp med integrerat handfat.

MANO white

24 885:-

Få råd från experterna i din lokala Kvik-butik

Ett möte med experterna i din lokala Kvik-butik kan fungera som en ”reality check” och påminna dig om att du kan skapa ett badrum i dansk design, till ett pris du har råd med.