Dags att själv installera ditt nya badrumsskåp?

MANO sera

18 348:-

Grattis! Du har bestämt dig för ett badrumsskåp, oavsett vilken av våra designserier du har i åtanke på kan det verkligen förändra ditt badrum. Det kan vara en del av ett projekt som du har skapat i samråd med din Kvik-expert – eller så har du valt att göra allt helt själv. Oavsett, låt oss kika på de viktigaste sakerna du måste förbereda och överväga när du ska montera och installera ett badrumsskåp själv.

Grundarbetet

Har rörmokaren gjort klart sin del? Och är golven och väggarna klara?

I de flesta fall är installation av rören första prioritet eftersom ditt nya badrumsskåp kommer att monteras utanpå dem. Det kan naturligtvis flyttas om det finns behov för det. Men för att göra det krävs en behörig rörmokare, och eventuellt en snickare. Din lokala Kvik-expert kan ge dig råd om placering och även hur du kan undvika att flytta dem om det är en huvudvärk.

Och elektrikern?

Samma sak gäller för eluttag i exempelvis spegel med belysning eller vägguttag inne i skåp. Det mest praktiska är att använda befintliga elinstallationer – oavsett måste alla eventuella ändringar alltid göras före installationen.

Installation av skåp

Titta på vår praktiska video

Om du klickar på den här bilden kan du se installationens olika steg i en videoguide. Eftersom det är en generell video för alla våra badrumsskåp kanske den inte besvarar alla dina frågor.

Läs installationsanvisningarna  

Det finns printade installationsanvisningar i det paket som ditt skåp levererades i. Du kan alltid hitta monteringsanvisningar här – du behöver ditt artikelnummer (finns på fakturan).

Din Kvik-expert 

Har du frågor eller är osäker på något är du alltid välkommen att kontakta din lokala Kvik-butik – och helst den Kvik-expert som hjälpte dig att köpa ditt skåp.