Uppdatera hallen i 5 enkla steg

Är det dags att göra hallen hemma lite mer inbjudande? Eller hoppas du kan skapa mer ordning i tonåringens rum? En måttbeställd garderob kan vara lösningen, och du kommer att bli överraskad av hur prisvärd den faktiskt är. Se hur du kan tänka i nya banor när de gäller de flesta av dina rum – i 5 enkla steg.

Måttbeställda garderober kan göra underverk och förvandla outnyttjade zoner i ditt hus till effektiv förvaring – tack vare smarta lösningar som tar vara på utrymmet. Vi säger zoner eftersom de ofta inte ens är något riktigt rum – som en hall eller en tvättstuga – men våra måttbeställda garderobslösningar fungerar lika bra för en liten kontorshörna eller i tonåringens rum.

De här zonerna ser olika ut i olika familjer, så det här är bara en allmän guide – men vi kan hjälpa dig att ta fram en lösning som exakt matchar ditt utrymme och dina behov.  

Eftersom en Kvik-garderob är en skräddarsydd lösning på flera problem kan det vara svårt att se den framför sig. Hur kommer den att se ut, vad kommer den att kosta, installationen – du kommer att ha en massa olika frågor. Svaren beror i huvudsak på storleken: vad behöver den ha plats för?

 

1. Så väljer du garderobslösning

Vi föreslår att du börjar med själva grunden. Titta på det du har just nu – skåp, hyllor, byråar, klädhängare eller annan förvaring i rummet. Det är allt det som dessa förvarar som också kommer att bli innehållet i din nya garderob. Sedan ska du fundera vad du saknar. Det här bör ge dig en bra överblick över vad din nya garderob ska kunna rymma för att tillgodose dina behov.

När detta är avklarat kan du gå vidare. Vilket utrymme finns tillgängligt i rummet för en garderob? Du kanske föredrar att fysiskt flytta de befintliga möblerna – för att kontrollera väggen bakom dem. Finns det några överraskningar, som el- eller rörinstallationer osv. att ta hänsyn till eller som till och med behöver integreras i garderoben?

Nu när du vet vad du behöver och vad du har att jobba med, kan du gå vidare till steg två.

 

2. Så placerar du din garderob 

I vissa rum är placeringen självklar – men även då är det du som bestämmer var den ska stå. När du vet var garderoben ska placeras kan du bli mer specifik. Glöm inte att tänka uppåt. Våra garderober kan göras upp till 270 cm höga och får då en stor förvaringsvolym. En lösning med skjutdörrar kan frigöra utrymme framför garderoben.

3. Så utvecklar du din garderob

Vi föreslår att du sätter ihop en lista med alla nya funktioner du vill ha i rummet. Du kan hitta inspiration här på webbplatsen, men förstås även på en mängd andra ställen. Vill du till exempel ha en bänk i hallen där du kan sitta och ta på dig skorna – eller en minikyl i tonåringens rum eller ett minikök i hemmakontoret så att du kan fixa kaffe? Kanske har du rördragningar eller en tvättmaskin och torktumlare som du vill dölja bakom skjutdörrar i tvättstugan? Den här listan hjälper dig att tänka i nya banor med nya funktioner i ditt rum. Och eftersom vi skapar den här lösningen för exakt ditt rum behöver du inte begränsa dig till standardlösningar.

4. Så mäter du upp din garderob

Mät alla avstånd i det område du har valt samt vägghöjden. Du kan ta hjälp av vår mätningsguide.

5. Ta dig ett steg närmare din nya garderobslösning

När du har gjort de här listorna – digitalt eller på papper – är det bara att ta med dem till din närmaste Kvik-butik för en kostnadsfri konsultation. Om du bokar tid för ett möte och skickar oss dina mått, kan vi sätta igång arbetet direkt och föreslå idéer samt ge dig en offert på din måttbeställda garderob. Och kom ihåg att det här mötet är kostnadsfritt och helt utan förpliktelser.