Gör det själv

Vi vet att priset spelar en viktig roll i beslutsprocessen när du tittar på planritningarna av ditt nya hus eller planerar en större köksrenovering. Behöver du få plats med allt på några kvadratmeter eller vill du skapa en ny samlingspunkt för familjen? Hos Kvik hittar du kvalitetskök i dansk design, till överraskande låga priser. Och när det är dags att förverkliga dina köksdrömmar kan du spara pengar om du väljer att installera ditt nya kök på egen hand.

Du kan göra det själv

När det är dags att bygga ditt nya drömkök – eller badrum eller garderob – kan du fundera på om du är modig (och händig) nog för att göra jobbet själv. Hur svårt är det egentligen? Vilken typ av verktyg behöver du? Hur många personer behöver du ha hjälp av?

Läs vidare för att skaffa dig en överblick över processen och hur du kan få hjälp på vägen. Förhoppningsvis upptäcker du att det inte behöver vara så svårt att göra det själv.

PRATO grey

14 241:-

Hämta upp ditt kök

I ditt gör-det-själv-projekt är den första punkten på din ”att göra-lista” att hitta en praktisk skåpbil eller en släpvagn som du kan köra hem alla delarna av ditt nya kök med.

Du hämtar upp ditt nya kök i din lokala Kvik-butik i platta förpackningar som är lätta att packa i skåpbilen eller släpvagnen. Här bör du ha hjälp av en stark medhjälpare när du ska bära och lasta.

Du kan också låta oss montera köksskåpen i vår verkstad. Då kan du hämta upp dem när de är färdigmonterade vilket gör installationen lättare.

Skaffa dig överblick

När du har fått hem ditt nya kök är det viktigt att kontrollera att du har alla delar. Vi rekommenderar att köksdelarna och bänkskivan förvaras inomhus i rumstemperatur och normal luftfuktighet. Det är också en bra idé att montera och placera skåpen i den ordning du ska installera dem. Skaffa dig en överblick över delarna i ditt nya kök och följ de detaljerade monteringsanvisningarna som medföljer.

CIMA light oak

129 044:-

Montera ditt nya kök

Med alla delarna samlade är du snart redo att börja montera ditt nya kök! Vid behov kan du markera med penna direkt på väggen där skåpen ska placeras – då kan du snabbt se projektet ta form och du har koll på var du ska placera varje skåp.

Monteringsanvisningar

Köksön på stadig grund

Om du ska installera en köksö är det viktigt att du har 100 procent koll på grunden. Sockeln utgör ”grunden” för dina underskåp och din bänkskiva. Om sockeln är ostadig eller inte i våg kommer inte heller ditt kök att bli rakt. Och det är något du absolut vill undvika! Så se till att vara noga med vattenpasset i alla kökets delar när du installerar.

Vitt kök med köksö och en arbetsbänk av massivt trä

MANO white

147 442:-

Boka ett möte.

Vi vet att ett nytt kök, badrum eller garderob är ett stort projekt. Och vi vill gärna ha tid att lära oss allt om ditt projekt och besvara alla dina frågor. Därför uppmanar vi dig att boka ett möte med oss, så att vi kan se till att vi har gott om tid bara för dig. De här mötena är gratis och helt oförpliktande – och en bra idé oavsett var du befinner dig i ditt projekt.