Mer plats med smart förvaring

Alla rum förtjänar uppmärksamhet och harmoni – även de mindre och lite mer knepiga rummen. När hemmet eller bara vissa rum hör till kategorin ”litet men naggande gott”, kan smarta förvaringssystem ge dig överraskande mycket plats för allt från skor och kläder till vardagens alla prylar och småsaker.

Det behöver inte vara ett stort projekt att skaffa en liten garderob! Har du en väldigt liten hall? Eller kanske vad en mäklare skulle kalla ”ett charmigt och mysigt sovrum”? Då kan du få hjälp av våra tips för smarta och yteffektiva lösningar – utan att överskrida din budget.

Gör hallen inbjudande

En liten hall som är fullproppad med ytterkläder, skor och stövlar ger ett väldigt stökigt intryck.

Oavsett storlek kan du dock som regel organisera utrymmet så att det både blir lättare att komma hem och att komma iväg. Smarta skohyllor håller ordning på alla skor och framför allt kan en smal hall ha nytta av skjutdörrar som döljer ytterkläderna, utnyttjar rummets takhöjd till fullo – och inte kräver någon extra plats när du öppnar dem.

Och sedan kan du avsluta med en hatthylla och snygga, enkla knoppar som ger ett luftigt och ljust intryck i rummet.

Plats för drömmar i sovrummet

I ett litet sovrum är en lösning med inbyggda garderober helt perfekt. Men kanske finns det även plats i ett hörn för en praktisk garderob med antingen gångjärnsdörrar eller skjutdörrar. Dessutom inbjuder sängen till särskilt effektiv förvaring. Smarta lådor på hjul gör att du kan rulla in handdukar, sängkläder, prydnadssaker och julpynt under sängen och få plats för de stora drömmarna även i ett litet sovrum.

Liten lösning som gör stor skillnad

Välj lådor i stället för hyllor

Med praktiska och rymliga lådor tar du vara på djupet och får bättre överblick jämfört med när kläder och andra saker förvaras på hyllor. Lådor är sällan det billigaste alternativet. Men när du är ute efter optimal förvaring ger de dig full valuta för pengarna och en yteffektiv förvaringslösning i garderoben. Lägg smutstvätten i smarta, utdragbara tvättsäckar och placera dina lådor längst ner i garderoben där de är enkla att komma åt.

Utnyttja höjden från golv till tak

Slipp irritera dig på stöket ovanpå din garderob eller ditt klädskåp. Höga skjutdörrar från golv till tak döljer röran. Placera eventuellt ett par extra hyllor högst upp, och voilà! Då får du en perfekt plats för sovsäckar, gästtäcken och annat som du bara behöver plocka fram vid enstaka tillfällen. Och på köpet för du en stilren och harmonisk look!

Hitta extra utrymme

En smal hall eller snedtak ger ofta utrymmen som är svåra att använda. Har du lågt till tak kan du skapa illusionen om motsatsen genom att sätta upp hyllor under taket. Det ger plats åt snygga förvaringslådor, böcker – eller kanske en rad färgstarka högklackade skor! Med få men rymliga möbler får du mer golvyta och kan komplettera garderoben med hyllor som sätts upp på väggen. De lyfter dina saker från golvet och ger en härlig och luftig känsla i rummet.

Blir du ibland osäker på vad som faktiskt finns i din garderob? När utrymmet är trångt kan sommarlinnen, shorts och klänningar glömmas bort bakom stickade tröjor och ullstrumpor. Sortera garderoben efter säsong: Lägg vinterkläderna längst bak i garderoben eller i förvaringslådor på sommaren – och ta fram dem igen när höstkylan kommer. Det blir som att få en ny garderob två gånger om året!

Det är viktigt att måtten är exakta.

Är det första gången du använder en måttstock bör du mäta enligt följande anvisningar när du ska skaffa en ny skjutdörrsgarderob:

  • Höjd – mäts på tre ställen: på vänster sida, i mitten och på höger sida. Det är det minsta måttet som avgör höjden.
  • Bredd – mäts vid golv och tak för att se om väggarna är sneda. Det minsta måttet avgör bredden.
  • Djup – Standarddjupet i våra lösningar är 68 cm. Det gör att du får plats för skåp, skenor och skjutdörrar.

Låt oss hjälpa dig komma i mål med din garderobslösning. Vi har stor erfarenhet av allt från kompakta garderober till exklusiva walk-in closets.

Mätguide för garderober

Boka ett möte.

Vi vet att ett nytt kök, badrum eller garderob är ett stort projekt. Och vi vill gärna ha tid att lära oss allt om ditt projekt och besvara alla dina frågor. Därför uppmanar vi dig att boka ett möte med oss, så att vi kan se till att vi har gott om tid bara för dig. De här mötena är gratis och helt oförpliktande – och en bra idé oavsett var du befinner dig i ditt projekt.

Garderob och skjutdörrar

Designserier
— VARIO19 white

Snygg och enkel öppen garderob, designad med fokus på de rena linjerna och enkel åtkomst till det du använder mest.

— SMART black

Smart skjutdörrar i svart är för dig som vill ha en elegant och minimalistisk garderobslösning.

— MILK

Milk garderoben är det perfekta valet för dig som vill ha klassiska och enkla vita skåp med dörrar.