Keramik

En keramikbänkskiva är den mest robusta och motståndskraftiga bänkskiva du kan hitta. Keramikbänkskivor är faktiskt hårdare än granit, vilket innebär att de är mer motståndskraftiga mot fläckar och repor. En keramikbänkskiva är med andra ord perfekt för kök som används ofta och av hela familjen. Svart, vitt eller grått? Kvik erbjuder keramikbänkskivor i en mängd olika färger, som passar till varje kök – oavsett om det är modernt, retorinspirerat eller i klassisk lantlig stil.

Vad är keramik?

Till skillnad från alla andra organiska material som trä, marmor och granit är keramik inte ett fast material som bearbetas och skärs till. Det är en mjuk massa som blandas till av olika material som gör den motståndskraftig. Därefter härdas massan i 1 200 grader. Resultatet är den mest robusta bänkskiva man kan hitta.

Fördelar med keramik

  • Motståndskraftig mot repor
  • Värmetåligt
  • Missfärgas inte av hög värme
  • Lätt att rengöra och underhålla

Visste du att keramik är ett miljövänligt och hållbart material? Det produceras nämligen av återvunna naturmaterial som sand, lera, fältspat och naturliga färgpigment. På så sätt kan en keramikbänkskiva faktiskt minska ditt klimatavtryck.

Rengöringsanvisning för din keramikbänkskiva

En keramisk bänkskiva är lätt att rengöra och underhålla. Det räcker ofta att torka av bänkskivan med en mikrofiberduk efter användning. Om bänkskivan behöver rengöras grundligare kan du göra det med ett rengöringsmedel som har ett pH-värde på 4–6 eller 8–10. Undvik rengöringsmedel som är mycket sura och innehåller blekmedel. Eftersom keramik är ett helt tätt material behöver du inte impregnera bänkskivan.

Köksrengöring