Kompaktlaminat

Vill du ha en bänkskiva som är både tålig och prisvärd i snygg design så är kompaktlaminat det självklara valet. Med en tjocklek på endast 12 mm är kompaktlaminat en säker investering. Den ultratunna bänkskivan ger ett stilrent uttryck utan att kompromissa med materialets naturliga styrka och enkla underhåll. Kompaktlaminat är en produkt som finns i många olika färger och utföranden. Ska det vara ljust och modernt? Eller mörkt och organiskt? Det är upp till dig. Våra bänkskivor i kompaktlaminat kan lätt anpassas efter ditt kök och dina köksdrömmar och finns i en mängd olika utföranden.

NOLIAM white

54 199:-

Vad är kompaktlaminat?

Till skillnad från laminat framställs kompaktlaminat av papper och inte av spånskiva. Specialpappret komprimeras under hög värme och högt tryck och trots att materialet framställs av papper är resultatet en bänkskiva som är mycket slitstark. Det översta och nedersta lagret består av färgat papper som är impregnerat med melanin, vilket gör bänkskivan både tålig och mycket lätt att underhålla. 

Fördelar med kompaktlaminat

  • Slitstarkt material
  • Värmetåligt och klarar värme upp till 110 grader
  • Lätt att rengöra.

Även om bänkskivan är värmetålig rekommenderar vi att du använder grytunderlägg till varma grytor och stekpannor eftersom de lätt kan nå temperaturer över 110 grader.

Rengöringsanvisning

En bänkskiva i kompaktlaminat är lätt att rengöra och behöver endast torkas av med urvriden trasa en gång per dag. Undvik rengöringsprodukter med slipmedel eftersom de kan repa bänkskivan.

Till svåra fläckar rekommenderar vi att du använder ett allrengöringsmedel (inte diskmedel) och torkar av med en ren trasa. Kompaktlaminat tål vanliga rengöringsmedel, men klarar inte kraftiga syror och baser.

Köksrengöring