Följ de här stegen

5 tips om hur du inreder din garderob

VARIO19 white

38 174:-

Planerar du att skaffa en ny garderob till sovrummet, hallen, tvättstugan eller barnrummet? Framför allt i planeringsfasen lönar det sig att tänka igenom projektet, så att du får en garderob du kan vara nöjd med i många år.

Hos Kvik hittar du garderober med den optimala kombinationen av praktisk funktionalitet och tidlös design.Från byxhållare och utdragbara korgar till skohyllor och klädstänger (även med inbyggd LED-belysning).Vi har ett brett sortiment av tillbehör, så du kan inreda en flexibel garderob med massor av smarta förvaringsalternativ.Vi erbjuder dig skräddarsydd förvaring med smart inredning som exakt passar dina och familjens behov – och även din plånbok.

5 goda råd

Effektiv inredning i garderoben

1. Dela in kläderna i olika kategorier

Det kan låta självklart, men är faktiskt lätt att glömma.Dela in dina kläder i kategorier som klänningar, byxor, blusar osv. – och därefter i underkategorier som exempelvis färg eller tillfälle (jobb, fest eller fritid).Det gör att garderoben ser organiserad och prydlig ut, samtidigt som det blir lättare för dig att hitta det du letar efter.En bra idé är också att dela in förvaringen efter säsong, så att de tjocka tröjorna till exempel placeras längst bak eller högst upp under sommaren.

2. Använd hyllplan och lådor

Det lönar sig att tänka praktiskt när du ska inreda din garderob. Hyllor är bra på att ta vara på outnyttjat utrymme – särskilt när de placeras högst upp i garderoben. Lådor är perfekta för sjalar, strumpor och andra smågrejer som annars inte har någon given plats. Undvik öppna hyllor i stora rum eftersom damm annars kommer att samlas på dina kläder.

3. Ingen garderob utan lådor

Lådor är helt enkelt ett måste när du inreder din garderob. Gillar du ordning och reda? Då vill du nog förvara underkläder och strumpor separat, och ha andra lösa plagg i rymliga och praktiska lådor som ger komplett överblick och enkel åtkomst. Placera alltid lådorna i den nedre delen av garderoben så blir de lätta att komma åt.

4. Smart byxförvaring

Har du eller någon annan i familjen en massa hopvikta byxor i garderoben? Ett smart alternativ är en utdragbar byxhängare som gör att byxor och jeans kan hänga prydligt sida vid sida, utan att skrynklas. Då får du också en överblick över de färgnyanser du har att välja bland för att matcha den skjorta eller tröja du har valt till din outfit.

5. Liten spegel på ett skåp

Se till att du kan se dig själv – helst från topp till tå – när du ska välja kläder från garderoben. Välj skjutdörrar med speglar eller en smart utdragsspegel som kan dras ut från skåpet och skjutas tillbaka när den inte används. Med en stor spegel i garderoben kan du kolla så att kläderna passar perfekt innan du ger dig iväg hemifrån.

SMART mirror

8390:-

Upptäck potentialen hos våra garderobsserier

Se alla våra garderobsserier
— Snygga skjutdörrar

Vårt moderna liv ger ofta ett rörigt hem! Om du vill utnyttja utrymmet i din garderob till fullo rekommenderar vi snygga skjutdörrar och en lösning som tar vara på varje skrymsle och vrå i rummet, hela vägen upp till taket.Skjutdörrarna kan måttbeställas för tvättstugan, barnrummet, sovrummet – eller vilket rum du vill – så att du kan få ett harmoniskt uttryck i hela bostaden. Du får också mer golvyta, eftersom skjutdörrarna på garderoben inte behöver något extra utrymme för att öppnas.

— Höga skåp och inbyggda skåp

Våra garderobslösningar hjälper dig att ta vara på varje kubikcentimeter. Ett högt skåp med hyllor ger dig massor av förvaringsalternativ för stickade kläder, vinterkläder och lådor med halsdukar, vantar – eller kanske cykellampor.Behöver du tänka i alternativa banor kan smarta inbyggda skåp ge dig oväntat utrymme, till exempel i barnrummet, om du samtidigt kombinerar dem med en juniorsäng.