Ditt mest organiserade kök hittills

Organisation är inte alltid det enklaste att uppnå i ett hektiskt hemmakök. Det finns alltid en låda som samlar lite av allt - batterier, räkningar, pizzamenyer, torkad spaghetti ... använda födelsedagsljus som sedan länge glömts bort. Samtidigt som vi alla vill skapa ett tillfredsställande och organiserat återvinningssystem verkar det alltid skjutas upp när vi äntligen får lite tid på helgen. Vi förstår.

Med den här guiden kommer vi att ge dig våra favorittips att använda som en bra utgångspunkt för att skapa ett organiserat kök. Dessutom tipsar vi om några smarta tillbehör för att säkerställa att ditt nya Kvik-kök inte bara ser fantastiskt ut, utan fungerar precis som du behöver det. Dessa kan väljas när du utformar ditt kök, som våra skåplösningar, eller läggas till efteråt när du har en känsla för ditt nya kök och vad som skulle höja det, som våra bestickinsatser.

Ha lite rensa ut.

Inte för att låta för Marie Kondo, men behöver du verkligen pastamaskinen du fick i julklapp för 6 år sedan och fortfarande inte har använt? Om du har mycket som samlar damm i ditt kök, tar de upp värdefullt utrymme. Gå igenom små apparater, redskap, tallrikar, ta till och med itu med  kryddstället. En allkrydda från 1991 är inte längre lämplig för ändamålet. Återvinn, ge bort eller donera föremål som du ärligt talat inte längre använder. Behåll bara saker som du verkligen använder, och ännu viktigare gillar att använda, regelbundet och semi-regelbundet.

Lär känna dina stammisar.

När du har rensat ut, välj ut dina vardags-saker. Dina konserver, salladsbestick, stora skålar eller brödrosten. Det är ingen idé att ha alla dina praktiska, mest regelbundet använda saker på översta hyllan. Vi behöver dem på en lättillgänglig plats för snabba middagar i veckan och snabba frukostar på språng. Julporslin eller stora serveringsfat används förmodligen inte så mycket som säg, din favoritskärbräda eller vitlökspressen.

Gör lite beställningar.

Nu kommer vi till den roliga delen. Organisera efter kategori, i motsats till plats. Ta kaffe; du vill ha dina bönor, kvarn, bryggare, koppar och filter i samma område så att dina dystra morgnar blir lättare att hantera. Stor på bakning? Förvara mjöl, socker och olika glasyrer i samma låda, det gör det superlätt att se vad du saknar när du ska baka  födelsedagstårtan i sista minuten.

Det är dags att bli hänsynslös.

Minns du lådan? Den i ditt gamla kök med batterier och pasta och trasiga pennor och... allting? Det har förvisats. Allt som inte tillhör köket har ingen plats där! Börja som du menar att gå vidare genom att ge allt som borde vara i köket sin egen plats och allt som inte borde vara där ska ut.

CIMA mörk ek

Byrå för låda

MANO vit

skåplåda

VEDA TOUCH grön

låda

Välj utmärkt dansk design.

Nu när du har valt ut dina favoriter, ständigt använda kokböcker och dina favoritföremål du vill visa upp, behöver du en vackert utformad hylla eller list för att visa upp dem. Vår Legno bokhylla och Ferro stålhylla är de perfekta accessoarerna till ditt nya fräscha kök. Stilrent stål eller ljust och mörkt trä hjälper dig att lyfta ditt utrymme och ge dig den perfekta finishen.

Praktiska förvaringslösningar.

Vi har ett stort urval av mattlackerade bambuinsatser, som inte bara ser vackra ut utan också är superlätta att rengöra. Använd dem för att separera bestick och redskap i en eller flera lådor. De finns i en rad olika storlekar och stilar, så att du kan hitta det som passar dig bäst. Långa lådor förbises inte heller, våra bambulådor är perfekta för att få ut det mesta av det extra djupet. Använd dem för att lagra burkar, pasta, ziploc-påsar eller var ännu mer uppfinningsrik! De finns också i en rad olika storlekar och former, perfekt för det som saknas i ditt kök.

Utforska våra bestickinsatser i bambu

Upptäck våra organisationslösningar

Produkter
— Orgaline låda system.

Om bambu inte är något för dig är vårt Orgaline-system tillverkat av metall och plast, superlätt att rengöra och perfekt för att anpassa sig till dina behov. Från kryddställ till extra stora skär och till och med knivställ, dessa kommer att hålla ditt nya kök i schack.

— Organiq - det ultimata inom hållbarhet.

Dessa hållbara bestickinsatser för dina lådor är en game changer. Tillverkade av växterna kenaf- och hampafibrer som är helt biologiskt nedbrytbara och kräver väldigt lite vatten för att växa. I slående svart har dessa en grov yta och flera fack för att hålla dina lådor i ordning och ge lite attityd till ditt kök. Och ett litet steg för att göra ditt kök så hållbart som vi kan. Perfekt.

— Skåplösningar.

Från utdragna skåp, till karuseller och neddragbara väggskåp, dessa system har alla utformats för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av ditt kök. I ett komplett utbud av storlekar och djup kan karusellerna skapa utrymme i svåråtkomliga hörn av köket, samtidigt som de fortfarande gör mindre använda föremål tillgängliga när det behövs.

Tala med experterna

Vi hoppas att du har fått en uppfattning om några av de sätt du kan skapa ett riktigt organiserat kök. Om du vill ha mer hjälp eller information finns våra proffs alltid här för att hjälpa dig. Boka tid idag.

Boka ett möte.

Vi vet att ett nytt kök, badrum eller garderob är ett stort projekt. Och vi vill gärna ha tid att lära oss allt om ditt projekt och besvara alla dina frågor. Därför uppmanar vi dig att boka ett möte med oss, så att vi kan se till att vi har gott om tid bara för dig. De här mötena är gratis och helt oförpliktande – och en bra idé oavsett var du befinner dig i ditt projekt.