Källsortera ditt avfall? Se till att det är enkelt

Varje land och varje kommun har särskilda regler för källsortering av avfall. Våra källsorteringslösningar hjälper dig att sortera ditt avfall på ett hållbart sätt, oavsett vilka regler som gäller i din kommun.

Du gör redan ditt bästa för planeten – men i ditt nya kök kan ditt bästa faktiskt bli ännu lite bättre – och betydligt enklare. Den källsorteringslösning du väljer när du designar ditt drömkök tillsammans med en av våra köksexperter, kan påverka hela familjens hållbarhetsinsatser under de kommande 20 åren.

Designa dina rutiner

Det finns ingen maskin för sortering av avfall: du gör det automatiskt. Och du kan göra det tio gånger mer effektivt om du skaffar ett bra källsorteringssystem – som ger dig bättre och enklare rutiner! Vi föreslår ett system som är:

  • Placerat i optimal arbetshöjd
  • Lättillgängligt
  • Lätt att tömma 
  • Håller bra hygien och minskar eventuell lukt
  • Uppfyller kommunala krav

That is why we at Kvik have trash sorting systems that, even though they aren't rocket science, offer an intelligent way for you to to easily sort trash now – and in the future.

Mitt i drömköket?

Ja, just det. Vi föreslår att du sorterar avfallet i rätt kategorier så snart som möjligt. Så när du rensar broccoli, skalar rödbetor och sköljer purjolök kan du kasta grönsaksrens och förpackningar i ett och samma flöde. Och då är det bra att ha de olika behållarna redo.

Särskilt skåp för källsorteringen gör stor skillnad

I ett vanligt kök hittar du oftast avfallshinken under diskbänken – vilket är rimligt eftersom det är den mest använda arbetszonen. Men det betyder att du måste gå tillbaka för att komma åt den – och blockera den för andra när du är upptagen vid diskbänken. En smartare lösning är ett särskilt skåp med källsorteringsbehållare placerade i lämplig höjd och som går att nå från två sidor. När det inte används är det helt enkelt stängt.

Centralt placerat och åtkomligt för alla

Ett avfallsskåp från Kvik är smalt och kan placeras i vilken del av köket du vill – men vi rekommenderar att du placerar det centralt, så att det är åtkomligt från mer än en arbetszon.

Hållbart – från båda sidor

Ett särskilt avfallsskåp är vanligtvis hälften så brett som övriga skåp och kan placeras var du vill i köket. Cube-systemet inuti kan anpassas efter antalet avfallskategorier som finns i din kommun.

Smart innanför boxen

CUBE-systemet är mångsidigt och optimerar ditt utrymme

– och den fyrkantiga formen gör att du kan kombinera moduler för att matcha nuvarande – och framtida – avfallsbehov.

Om ett avfallsskåp inte är något alternativ

... i ditt kök erbjuder Cube-systemet också toppmoderna modullösningar som kan placeras under diskbänken i Kviks alla diskbänksskåp

Kännetecknande för dansk design

Formen har många funktioner: Fyrkantig form för att optimera utrymmet, ett robust men stilrent lock som tar hand om hygien och lukt samt ett rejält handtag som underlättar hanteringen

Om ditt kök har speciella krav

Kanske har du ont om plats eller inte gärna vill visa upp ditt avfall. I så fall finns det väggmonterade och innovativa RecCollector-systemet som bryter mot traditionen och i stället monteras på en vägg – och är lika praktiskt och mångsidigt som Cube-systemet.