Så väljer du den perfekta vinkylen

Älskar du vin? Då vill du nog kunna förvara dina favoritviner i en perfekt temperatur, så att de är redo att serveras på ett ögonblick? En vinkyl är den perfekta lösningen när du vill förvara din vinsamling i en kontrollerad miljö, så att smaken och kvaliteten på varje flaska kan bevaras. Vi arbetar med några av de bästa vinspecialisterna på marknaden för att du ska kunna välja en vinkyl som matchar dina behov och dina drömmar. Oavsett om du har en stor samling eller bara uppskattar att ta ett glas vin till middagen, är en vinkyl ett måste för alla vinentusiaster. Låt oss utforska den här världen för att hitta den perfekta vinkylen för dig!

Temperaturkontroll

Temperaturen är avgörande när man förvarar vin i en vinkyl, eftersom det påverkar vinets smak och kvalitet. Tänk på följande när du tar ställning till olika funktioner för temperaturkontroll:

 • Dual Zone: En vinkyl med två kylzoner gör att du kan förvara röda och vita viner vid olika temperaturer, vanligtvis mellan 7 och 18 °C.
 • - Temperaturområde: Se till att den vinkyl du väljer har ett temperaturintervall som passar din vinsamling.
 • Digital display: En digital display gör det enkelt att se och reglera temperaturen.
 • Enhetlig temperatur: Se till att vinkylen håller en jämn temperatur för att förhindra temperaturväxlingar som kan skada vinet.
 • Temperaturminne: En vinkyl med temperaturminne återgår till önskad temperatur efter ett strömavbrott.
 • Kylsystem: Ta ställning till vilken kylsystem du vill ha i vinkylen. En del modeller har kompressorkylning medan andra har termoelektrisk kylning.
 • Bullernivå: Håll utkik efter en vinkyl med låg ljudnivå eftersom en del vinkylar låter ganska mycket, vilket kan vara störande.

By considering these temperature control features, you can ensure your wine collection is stored at the optimal temperature, preserving the quality and taste of each bottle.

Belysning i vinkylen

Några fakta om belysning i vinkylen:

 • UV-skydd: UV-strålar kan skada ditt vin, så välj en vinkyl med UV-beständigt glas eller ingen belysning alls.
 • Soft belysning: Vill du ha belysning i din vinkyl ska du leta efter soft LED-belysning som inte skadar ditt vin.
 • På/av-knapp: En vinkyl med på/av-knapp för belysningen gör att du kan styra belysningen som du vill.

Ensure your wine collection is protected from UV damage and adequately displayed with the proper lighting.

Kapaciteten är en avgörande faktor när du ska välja vinkyl till ditt kök.

Vilken kapacitet behöver jag?

Du känner din vinsamling (och ditt kök) bättre än någon annan. Vinkylens kapacitet är en avgörande faktor när du ska välja vinkyl till ditt kök.

Antal flaskor

Fundera på hur många vinflaskor du vill förvara och välj en vinkyl som har den kapaciteten.

Flaskförvaring

En del vinkylar förvarar flaskorna liggande medan andra förvarar dem stående, så fundera på vad som passar bäst för dig.

Yttre mått

Undvik att köpa en vinkyl som inte matchar ditt utrymme! Våra köksexperter kan hjälpa dig att hitta en lämplig vinkyl för dina behov och ditt kök.

Vilken typ av vinkyl ska jag välja?

När du väljer vinkyl är det viktigt att välja en som passar din stil. Att ta ställning till:

 • Design: Välj en vinkyl i en design som matchar ditt kök och heminredningen i övrigt.
 • Färg: Välj en färg som matchar dina köksluckor eller väggar.
 • Material: Välj en vinkyl i ett material, exempelvis trä eller rostfritt stål, som passar din stil och den övriga inredningen i ditt kök.
 • Stil: Välj den stil du vill ha på din vinkyl, oavsett om du föredrar ett traditionellt, modernt eller minimalistiskt uttryck.
 • Varumärket: Välj en vinkyl från ett välkänt och välrenommerat varumärke. Vi har ett stort urval av vinkylar du kan välja bland.

Our kitchen experts will help you choose a wine fridge that functions well, fits your style, and enhances the look of your kitchen.

När du ska välja din modell behöver du ta ställning till en rad faktorer, inklusive temperaturkontroll, belysning, kapacitet och personlig stil. Genom att utgå ifrån dina preferenser kan du välja en vinkyl som tillgodoser dina behov och samtidigt lyfter känslan och utseendet på ditt kök. Är du redo att skapa ditt drömkök? Boka ett möte med en av våra köksexperter redan i dag för att kicka igång processen och få ut det mesta av din vinsamling. Och när det är gjort är det kanske dags att fira med ett glas vin!

Boka ett möte