Tvättstuga – designa hemmets dolda pärla

Har du en tvättstuga hemma? Om svaret är ja, säger vi grattis! Kanske har du bara ett annat namn för den – groventré, grovkök, tvättrum eller ett hörn i garaget. Den här typen av rum kan ha många funktioner och kan ibland se väldigt slitna ut – de flesta glömmer helt enkelt bort att inreda dem.Men med lite inspiration och dansk design kan du förvandla ditt tvättstuga till en riktig pärla. Här är några av våra idéer:

All inspiration till tvättstugan börjar med praktiska behov

Normalt föreslår vi att du börjar med din dröm – men när det gäller tvättstugan är det mest praktiskt att börja med dina behov. 

Tvättstugan – mångsysslaren i ditt hem

Utöver att rymma din tvättmaskin blir tvättstugan ofta ett rum som får göra jobbet som andra rum inte mäktar med. Framför allt stökiga och blöta uppgifter som inte är lämpliga för andra platser i hemmet. Det är också väldigt vanligt att den får agera som flera olika rum samtidigt – som grovkök, skafferi, verkstad och tvättstuga. Praktiskt allt-i-ett-rum.

Fokusera – och tänkt stort i tvättstugan

En bra idé är därför att välja vilka huvudfunktioner du vill ha i din nuvarande tvättstuga – och sedan välja utrustningen med omsorg:

  • En tvättho bör vara djupare och större än en diskho i köket
  • Det bör finnas mer plats för hängande ytterkläder – regnrockar och arbetsytterkläder är mer skrymmande
  • Bänkskivan i tvättstugan bör vara tålig snarare än snygg, för här behöver du en slitstark lösning du inte behöver vara rädd om
  • Massor av förvaringsutrymme för alla saker som helt klart kommer att hamna här

 

Kvik XL och XXL – dansk design för tvättstugan

Med tanke på den mångsidiga användningen av tvättstugan, som ett extra kök, verkstad eller förråd, rekommenderar vi att du höjer inredningsambitionen. Ditt framtida jag kommer att tacka dig för att du valde skåp från vårt XL- och XXL-sortiment. Mer utrymme och mer förvaring hjälper dig att förebygga stöket i tvättstugan. 

Anpassa arbetshöjden – din rygg kommer att tacka dig.

Se till att placera tvättmaskinen och torktumlaren på en högre nivå, så slipper du böja dig ner när du ska använda dem. Ställ dem på ett lågt skåp (i en design du gillar) för att uppnå optimal höjd – eller be din lokala Kvik-butik om tips och råd.

En måttbeställd skjutdörrsgarderob rymmer både vanlig förvaring samt tvättmaskin och torktumlare – plus torkställning och strykbräda – och har ändå plats för alla dina vinterfiltar.

Färskvaror direkt från grönsakslandet eller marknaden – skölj och rensa med stil

Om du använder din tvättstuga som extra plats för att fixa stora middagar, ska du lyssna lite extra nu. En modern och välutrustad diskbänk gör halva jobbet. Du behöver en bra preppstation för att tvättstugan inte ska förvandlas till en stökig mardröm. Vi föreslår en bra och djup ho och en kraftfull blandare som kan göra en insats för dig, din matlagning och förstås dina middagsplaner.

Din ”udda förvaring” älskar måttbeställda skjutdörrar

I tvättstugan hamnar ofta allt det där som du inte använder så ofta men ändå behöver – då är det bra med en mångsidig extragarderob med skjutdörrar. Låt oss skräddarsy en för dina prylar – så att du kan förvara skidor och padelracketar prydligt undanstuvade tills du behöver dem. 

Integrera skrymmande installationer med skräddarsydd elegans

Värmepumpar, oljepannor, rörinstallationer – eller det där proppskåpet (som inte är så snyggt) har en tendens att förstöra det allmänna intrycket i tvättstugan. Men här kan dansk design erbjuda en lösning – och dessutom till ett överraskande lågt pris. Be en av våra Kvik-experter presentera några olika alternativ. Som en hel förvaringsvägg med garderober eller ett skåp med skjutdörrar. Optimera din förvaringsvolym hela vägen upp till taket samtidigt som du döljer allt det fula!

Denna bild: Tack till @SkoleniRaasted på Instagram

Om ditt tvättstuga också används som ingång ...

... ger den nog en tydlig bild av din vardag – när barnen och deras kompisar kommer intraskande och lämnar sina ryggsäckar överallt. När hunden springer in från regnet med leriga tassar. Det är helt enkelt ett supertrafikerat utrymme. Blöta ytterkläder, säsongsförvaring – och smutsiga kängor som behöver ett hem. Och en bänk där du kan sitta och ta på dem? Den behöver också få plats! Kviks högskåp gör en viktig insats, måndag till söndag, och har gott om skohyllor och plats för tröjor, handskar och allt annat på de översta hyllorna.

Denna bild: Tack till @Home_by_Soendergaard på Instagram