Bli inspirerad

Designguide – svarta kök

Det vita köket har varit ett givet inslag i många hem under många år. Men nu börjar vi se mer färg och personlighet i köken. Ett kök är inte längre bara ett kök. Det är en plats för närvaro, samtal och lek – och kan skapa ett verkligt statement i ditt hem. Det innebär att många människor nu rör sig bort från det kliniskt vita köket och i stället väljer ett kök med lite mer attityd.

Drömmer du om ett kök som sticker ut, men samtidigt är ett exempel på den danska designtraditionen?Då kanske ett svart kök är något för dig?  I en tid då det vita och ljusa köket har varit dominerande i många hem, kan det svarta köket bli ett val som sticker ut.

 

Vi ska titta lite närmare på charmen med ett svart kök.

Dansk design i ett svart kök

Det är inte färgen som definierar ett kök i dansk design – det är designen på köksmodulerna, materialen det är tillverkat av samt den avskalade looken. Våra svarta kök utgör en förlängning av den traditionen i ett helt nytt uttryck. 

Svart träkök med köksö

Lek dig fram med detaljerna

Det är okej att tveka. För vi vill ju att våra kök ska hålla länge. Du kan därför också bryta av ett ljust kök med svarta inslag som ger ditt kök mer personlighet. Det kan vara svarta vitvaror i stället för den typiska lösningen i borstat stål – eller en svart diskho och blandare som ger köket attityd. Upptäck vårt stora sortiment av vitvaror, diskhoar och blandare.

Utforska våra köksprodukter

Fullända köket med rätt bänkskiva

Bänkskivan bör vara både praktisk och snygg. Men först och främst ska den kunna klara vardagens påfrestningar. Dessutom behöver den också matcha dina köksluckor. Ett svart kök begränsar inte dina val utan ger dig möjligheten att skapa starka kontraster mellan färger och material.


Skapa kontrast mellan det mjuka och hårda med köksluckor i träfaner och en bänkskiva i granit eller komposit. Eller rama in dina matta köksluckor med en polerad bänkskiva med blank yta.

Utforska vårt stora sortiment av bänkskivor

Välj något som ger kontrast

Allt i svart och vitt

Skapa tydlig kontrast med en vit bänkskiva.

Bänkskiva i vit komposit

Skaffa en slitstark bänkskiva i vit komposit.
Wooden worktop with a black sink

Bänkskiva i massivt trä

En bänkskiva i massivt trä ger ditt svarta kök en organisk look.

Se till att det matchar

Håll uttrycket mörkt med en mörk bänkskiva.

Vilket utseende ska du välja?

Vill du ha ett kök i dämpade färger?Eller vill du att det ska sticka ut och bli ett blickfång?Det är köksluckorna som avgör – de luckor du väljer är avgörande för det totala uttrycket. Drömmer du om ett svart kök med en naturlig och elegant look? Då kan svarta köksluckor i ekfaner vara det du letar efter.Här hjälper köksluckornas synliga ekstruktur till att ge ditt kök ett organiskt uttryck.

Utforska våra luckor i olika designserier