Designguide – grå kök

Nu är olika nyanser av grått väldigt inne. Ett grått kök är inte bara en kompromiss för dem som inte kan välja mellan vitt och svart, utan ett stilsäkert val i sig. Och grå nyanser kan göra saker som ingen annan färg klarar.

Grått ger dig ett neutralt och diskret uttryck som döljer fingeravtryck och fläckar. Dessutom lyfter det fram och förstärker de kontraster du har valt till ditt kök. Det blir en perfekt bakgrund för färgklickar i form av färgglatt kakel eller den där röda KitchenAid köksmaskinen du alltid har önskat dig. 

Låt oss utforska några sätten för hur olika nyanser av grått kan bli det perfekta valet för just ditt kök.

Snyggt och minimalistiskt

Ett grått kök kan vara ganska rått och kärvt, men det kan också vara snyggt och minimalistiskt med mjuka toner i duvgrått. Det handlar bara om vilka olika saker du sätter samman. Du kan till exempel använda en ljusgrå basfärg och andra färger på sånt som bänkskiva och handtag för att skapa kontrast.

Fyll ditt kök med mjuka kontraster

Med vitt och grått i köket får du en mildare kontrast än när du till exempel väljer vitt och svart. Det ger köket ett mjukare utseende.


Du kan addera kontraster överallt i köket, och det gäller allt från ditt val av bänkskiva och diskho, till finishen på luckor, kökshandtag eller blandare.

Upptäck våra köksserier i grått

Skapa kontraster med bänkskivor

Bänkskivan är en av de saker som radikalt kan förändra ditt kök. Du kan bland annat skapa kontraster mellan ljusgrå luckor och en mörk bänkskiva, där olika nyanser ger ett mildare uttryck som gör att ögonen kan slappna av.

Se mer av vårt sortiment av bänkskivor

Få grepp om våra handtag

Rätt handtag är inte bara ett komplement till dina luckor, de fulländar också ditt kök. Drömmer du om ett romantiskt lantkök i grått, kan ljusa eller mörka knoppar ange den avslutande tonen, medan luckor med integrerade handtag ger dig ett minimalistiskt grått kök.

Upptäck våra handtagskollektioner här