Tips om hur du optimerar ett litet badrum

PAVIA white

11 885:-

Har du ett litet badrum? Då ska du läsa det här. Ett litet eller väldigt smalt badrum kan vara en riktig utmaning, särskilt på morgonen när hela familjen behöver använda det. Men även om du har mer än ett badrum är det viktigt att ha full koll på dina alternativ när du ska inreda ditt lilla badrum – så att du kan optimera ditt utrymme.Generellt finns det två typer av inspiration att hämta till ett litet badrum – dels baserad på organisation och dels på kreativitet. Vi rekommenderar dig att titta närmare på båda delarna.

Dansk design brukar passar bra i små badrum

Många undrar var de kan hitta badrumsmöbler i mindre storlekar?

Organisation – vägen till fria ytor

Även om du kan hitta små hyllor, små handfat och små kommoder eller skåp är smart organisation ofta en ännu bättre lösning. Varför inte organisera dina badrumsbehov runt en enda badrumsmöbel – den perfekta kommoden? Förvara alla badrumsartiklar och saker i en rymlig låda – exakt där du behöver dem. Se våra kommoder här.

 Integrerat handfat inspirerar till ordning

En väggmonterad kommod och ett handfat ger dig känslan av gott om plats – även i ett litet badrum. Och eftersom hela den övre ytan utgörs av handfatet blir det naturligt att hålla den fri från pryttlar. Se vårt utbud av integrerade handfat här.

MILK white

4475:-

Vilka är de bästa visuella knepen för små badrum?

Det finns några principer du bör känna till: gör ett kreativt val eller testa dem alla.

Ett litet badrum känns större om det är helvitt ...

Den här optiska illusionen fungerar även med andra ljusa färger – som ljusgrått. Tyvärr säljer vi inte målarfärg, men om vi gjorde det skulle det vara i många nyanser av vitt och grått eftersom dessa matchar vår danska design så bra.

... och med speglar

Framför allt för att ögat uppfattar en spegel som en öppning till ett annat rum. En större spegel är bättre än en liten, men se till att hitta rätt placering. Våra badrumsexperter kan hjälpa dig – se vårt utbud av speglar här.

... och med bra belysning

Bra belysning behöver inte nödvändigtvis betyda stark belysning. Inte minst i ett litet badrum i vita nyanser kan smart belysning göra underverk när det naturliga ljuset inte är tillräckligt. Be våra badrumsexperter hjälpa dig – kolla in vår badrumsbelysning här.

 

VEDA white

7220:-

Finns det en särskild typ av inspiration för små badrum?

Ja – och nej.

Grundprincipen för ett litet badrum är att hitta en lösning som är tilltalande för ögat. I ett väldigt avskalat badrum blir det trånga utrymmet mer påtagligt.

Ett litet badrum förtjänar din kreativitet och en personlig touch. Självklart vet du själv bäst vad du gillar, men var inte rädd för att släppa loss dina idéer. I ett litet badrum fungerar ofta en fokuserad design med ett begränsat antal dekorativa inslag bättre.

Din personliga stil har möjlighet att glänsa i ett litet utrymme – särskilt om du är selektiv med vilka grejer du lämnar framme.