Vilken form vill du att ditt kök ska ha?

Vitt kök med köksö och en arbetsbänk av massivt trä

MANO white

147 442:-

Det finns många olika kökslösningar att välja bland. Den klassiska L-formen, parallellköket med skåp och bänkskivor på parallella sidor – eller vad sägs om ett linjärt kök längs en vägg? Och så har vi vår ständiga favorit – köksön. Hur du använder ditt kök och det utrymme du har, är avgörande faktorer. Här går vi igenom alla möjligheter.

Börja med att titta på ditt nuvarande kök: vad fungerar bra och vad är det som behöver bli bättre? Vilka delar behöver bytas ut? Vilka delar använder ni mycket och vilka använder ni inte alls?

Våra kök består av ett antal moduler som du fritt kan anpassa efter rummet och efter dina önskemål och behov. Möjligheterna att designa ett personligt kök som passar både ditt rum och din vardag är närmast oändliga, och det är i princip bara din fantasi som sätter gränser.

 

L-format kök

Det L-formade köket är ett klassiskt kök som blev populärt på 1920-talet. Och än i dag, 100 år senare, är det fortfarande en praktisk kökslösning som fungerar i många hem.

I det här köket har du alla viktiga arbetszoner inom räckhåll, vilket gör det till en effektiv arbetsplats som passar dig och ditt hem perfekt.

Guide – det L-formade köket

NOLIAM white

54 199:-

Parallellköket

Parallellköket utnyttjar ytan väldigt effektivt i ett mindre kök. Det består av två rader skåp mittemot varandra med en gång i mitten. Det är besläktat med det U-formade köket som i ena änden har förlängts med fler skåp. 

Även ett parallellkök kan vara socialt om det finns tillräckligt med plats för att förlänga ena sidan för att inkludera en liten frukosthörna. 

PAVIA white

54 096:-

Längs en vägg

Om du har ett litet rum kan det vara bäst att placera hela köket längs en vägg. Det är perfekt i ett mindre hus eller lägenhet där du behöver göra det mesta möjliga av det utrymme du har. Och då är dansk design helt perfekt eftersom allt är noggrant genomtänkt och har sina respektive funktioner. De rena, moderna linjerna gör köket också estetiskt tilltalande. 

VEDA green

31 719:-

Kviks SamtalsKök®

Redan 1999 introducerade vi vårt SamtalsKök®. Filosofin bakom idén är enkel: Köket utgör en central punkt i ditt liv och i ditt hem. Det är i köket som vi samlas för att laga mat, skratta, spela spel och samtala om de stora livsfrågorna. Det är här vi har jobbat och gått i skolan under de senaste åren. Det är här som vi mellan vardagssysslorna kan ta igen oss en stund med en kopp kaffe. Det är här vi kan tillbringa tid med familj och vänner och varva ner efter en hektisk dag. Det är här vardagsmagin äger rum. Det här är rummet där alla gillar att vara. 

Läs mer om konceptet bakom vårt SamtalsKök
Vitt kök med köksö och en arbetsbänk av massivt trä

MANO white

147 442:-