Guide för ett L-format kök

Det L-formade köket är en välkänd och älskad klassiker i många länder, och det är lätt att förstå! Den här sortens kök är lätt att planera och hjälper dig att ta vara på det utrymme du har på ett optimalt sätt. Vitvarorna är lätta att placera i den här praktiska kökslösningen som också ser väldigt bra ut! Särskilt när du väljer modern dansk design.

Förr i tiden var köket ett arbetskök som man gömde undan längst in i bostaden, långt från vänner och familj och den vardagliga samvaron. Men när vi på 1990-talet lanserade vårt SamtalsKök® blev det en integrerad del av vår vardag. I dag hittar man L-formade kök i hjärtat av många olika hem. Mitt i händelsernas centrum, där livet pågår.

Ett L-format eller ett U-format kök?

Vinkelköket är kanske mest bekant som ett L-format kök, men det kan även vara ett U-format kök med en inbyggd halvö. Här kan du till exempel fixa en extra sittplats , så att du får ett U-format kök med ett barbord där du kan småprata med vännerna över ett glas vin – eller hjälpa barnen med läxorna medan du förbereder middagsmaten.

Har du inte plats för ett U-format kök kan du fundera på ett L-format kök. I stället för att placera vinkelköket i ett hörn kan du flytta ut en av sidorna i rummet. Du väljer själv det som passar bäst för dig. Och din lokala köksexpert kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för just ditt rum.

Läs mer om dina möjligheter här

Litet L-format kök

Kan man få ett snyggt L-format kök på bara några få kvadratmeter? Absolut! Våra köksexperter kan hjälpa dig att optimera ditt utrymme. Boka tid för ett möte, ta med dina mått och var beredd på att bli positivt överraskad av vad du kan få för pengarna.

 

Hämta inspiration i vår guide för små kök

Få extra förvaring i ett L-format kök med XXL

Med ett L-format kök i XXL får du enkelt plats för mycket mer. Faktum är att du får så mycket som 40 procent extra utrymme i lådor och skåp i utbyte mot endast 12,8 cm golvyta. Det låter kanske för bra för att vara sant, men förklaringen är ganska enkel. Vi gör underskåpen 80 cm höga, så att bänkskivan får en optimal arbetshöjd – samtidigt har vi gjort sockeln mindre, så att det utrymmet i stället kan användas till förvaring. Totalt sett ger lösningen både 40 procent mer förvaring och 20 procent större bänkskiva.

Upptäck vår XXL-lösning här

Kolla in några L-formade kökslösningar

Ett funktionellt multirum

Integrera köket med vardagsrummet

Välj kontraster

Kombinera vita köksluckor med en svart bänkskiva.

Kök på mindre ytor

Optimera utrymmet med ett litet L-format kök.

En luftig känsla

Ett vitt kök känns ljust och luftigt.