Bli inspirerad

Designguide – kök i trä

Trä är naturens eget byggmaterial, och vi älskar trä. Därför har vi även integrerat det här robusta byggmaterialet i flera av våra köksprodukter. Du kan få både bänkskivor i många olika träslag och skåpluckor i ask eller ekfaner. Drömmer du om ett vackert kök i trä, till ett riktigt bra pris? Läs här om hur du kan få in mer trä i ditt kök utan att spräcka din köksbudget.

Ett klassiskt snickarkök är byggt i massivt trä. Det är ett kök som är starkt och hållbart, men också väldigt dyrt.

Vi kombinerar designkökets lätta uttryck med snickarkökets robusthet. Beroende på din budget kan du få vissa delar, som till exempel bänkskivan, i massivt trä och luckor klädda i kvalitetsfaner. Bägge varianter ger ett organiskt uttryck i en genuint dansk stil.

Du kan fundera på

Bänkskiva i massivt trä

En av de saker som har störst betydelse för kökets totala uttryck är bänkskivan. Den fulländar ditt kök. En bänkskiva i massivt trä kan ge köket samma utseende och känsla som ett snickarkök.

Bänkskivan i massivt trä har ett varmt och behagligt uttryck jämfört med bänkskivor i granit eller keramik. Det låter inte heller lika mycket när du ställer ner grytor, stekpannor och tallrikar på den. Dessutom kan en bänkskiva i trä fräschas upp genom slipas med sandpapper när den börjar bli sliten.

Träslag för alla kök

Alla träslag har sina egna styrkor och fördelar. Därför erbjuder vi bänkskivor i flera olika träslag. De finns i olika färger och nyanser så att du kan hitta den stil du vill ha. Men det som alla har gemensamt är enkel skötsel och enkelt underhåll.

Välj mellan: 

  • Ask
  • Bambu
  • Bok
  • Ek
  • Valnöt

 

Upptäck vårt breda sortiment av bänkskivor i trä

Organiska luckor med massor av struktur

Luckorna är kökets ansikte. Om du drömmer om ett kök med samma naturliga utseende som ett kök i trä kan du välja luckor i träfaner. Med luckor i träfaner får du ett organiskt uttryck där träets ådring blir ett genomgående inslag i köket.

Ta en titt på våra lådor

Några av våra köksserier i trä

Hållbart trä

Vi använder certifierat och hållbart trä. 2011 blev vi en av de första FSC-certifierade köksproducenterna i Danmark.  FSC står för Forest Stewardship Council. Det är en internationell ideell organisation som ser till att avverkning och produktion sker under förhållanden som säkerställer bättre levnadsförhållanden för lokalbefolkningen i skogsområden runt om i världen. Med ett FSC-certifierat träkök får du en garanti för att det har producerats under ansvarsfulla förhållanden som bidrar till en grönare värld.

Läs mer om FSC